Oldal kiválasztása

Kozarec je poln, policija pa protestira proti Macronu

Njihove trditve se zbirajo in drugi oktober gredo na ulice. Veliko vprašanje je, kaj bo vlada storila na to.

Francoski policijski sindikati naj bi storili zgodovinski korak: 2. oktobra v znak protesta proti vladi predsednika Macrona stopijo na ulico. Bo to „Marche de la colere” ali marš jeze, besa – je poročal več časopisev, vključno z Actu17.

 

Repost je že poročal o zgodovini. Priseljevanje je organizacijo toliko obremenilo, da je med letoma 2015 in 2018 zbrala nič manj kot 22 milijonov nadurnih ur, to je toliko več policistov, ki so delali pri različnih vprašanjih. Takrat je predsednik Emmanuel Macron obljubil, da bodo v petih letih ustvarili 10.000 novih policijskih in žandarmerijskih delovnih mest, a to ne bo zmanjšalo obremenitve službe. Lani je samomor storilo 35 policistov in 33 žandarjev, letos jih je bilo po neuradnih virih 48.

Fotó: pixabay.com

V tisku pozivajo k splošnemu izboljšanju delovnih pogojev, vključno s prevozom, nastanitvami, varstvom otrok, zaščito upokojenih policistov, predlogi sprememb kazenskega zakonika, ki bodo učinkoviti in dovolj odvračilni za kriminaliste, ter dolgoročno sprejeti zakon. zagotavlja visok standard policijskega dela in življenja tistih, ki se zanj odločijo.

Z dosedanjimi pomisleki je domači sekretar Christophe Castaner pravkar napovedal ustanovitev nove telefonske številke za policiste, ki potrebujejo psihološko podporo. Vprašanje je, ali bodo imeli po drugi oktobru boljšo predstavo.