Oldal kiválasztása

Kot junak internet slavi tega vodovodarja, neverjetno, kar je storil!

Vodovodar, ki se je zaradi pokvarjenega kotla odpravil k umirajoči stari babici, je bil odličen kandidat za človeštvo.

Vodovodar je popravil kotel za 91-letno žensko, ki je zbolela za levkemijo, popolnoma brezplačno in brez plač. Fotografijo neplačanega računa za storitve je hčerka starejše ženske delila na družabnem omrežju, kjer se je fotografija kot virus širila po internetu in nesebični delavec zaslovel z nami – po poročanju ameriškega tiskovnega portala CBS.

James Anderson, dobrosrčni vodovodar iz Liverpoola, sploh ni želel slovesa. Po velikem nemiru okoli sebe je dejal, da to ni prvič, da brezplačno pomaga ljudem, ki so stari ali prikrajšani. Po njegovem mnenju je to minimum, ki ga je treba storiti za sočloveka v težavah.

Fotó: pixabay.com

„Pred leti sem videl, da avstralska in ameriška podjetja pomagajo ljudem v stiski, tako da brezplačno zagotavljajo svoje storitve. Ta sistem mi je bil zelo všeč in odločil sem se, da bom isto storil in delo opravil za nekoga, ki bi ga resnično rad plačal. ”

– je povedal novinarjem James, ki je v zadnjih 2,5 letih brezplačno pomagal več kot 2.300 ljudem, ki potrebujejo pomoč.

Prihodki Jamesovega poslovanja prihajajo predvsem iz donacij. Na primer, pred kratkim je prejel 2000 funtov od dobrodelne organizacije kraljeve družine. Nasproti medijskim pretresom je njegovo dobrodelno podjetje dalo osupljiv finančni zagon: v enem tednu je prejel 80.000 funtov ali približno 30 milijonov forintov.