Oldal kiválasztása

Koronavirus: Začasno so na Kitajskem prepovedali prodajo divjačine

V nedeljo so kitajske oblasti začasno prepovedale prodajo divjačine na tržnicah, v trgovinah, restavracijah in na online platformah, da bi zatrle širjenje novega koronavirusa – je v svojem sporočilu zapisalo lokalno ministrstvo za okolje.

Farme, kjer redijo divjad, so izolirali, prevoz divjačine pa prepovedali. Na kitajskih online platformah tržijo tudi meso kač, pavov in krokodilov.

Medtem so v nedeljo zjutraj oblasti v Pekingu v SMS-sporočilu prebivalcem priporočale, da se naj ob srečanjih ne rokujejo, saj se tudi na ta način lahko izognejo okužbi.

Fotó: pixabay.com

Kitajskim raziskovalcem, ki razvijajo cepivo proti novemu koronavirusu, je uspelo izolirati ogrodje virusa, ki povzroča trenutno epidemijo, kar je ključnega pomena za pripravo cepiva – je poročal Hszü Ven-po, pristojni predstavnik zavoda za epidemijo. Medtem so strokovnjaki poudarili, da za zdaj o povzročitelju virusa še ni veliko znanega.

Število smrtnih žrtev zaradi pljučnice, ki jo povzroča koronavirus, je na Kitajskem naraslo na 56, po svetu pa je registriranih več kot dva tisoč okuženih oseb. Virus je prvič izbruhnil na eni od ribjih tržnic v 11 milijonskem mestu Vuhan, kjer so nelegalno prodajali divjačino. Virus se je pojavil še v Pekingu, Šanhaju, Združenih državah Amerike, na Tajskem, v Južni Koreji, na Japonskem, v Avstraliji, Franciji in Kanadi.