Oldal kiválasztása

Koronavirus: Prvi mrtvi zunaj Kitajske

Kitajski državljan je umrl na Filipinih zaradi novega koronavirusa, ki je povzročil pljučnico, kar je prvi primer smrtnega izbruha zunaj Kitajske.

Filipinski zdravstveni minister Francisco Duque je v nedeljo dejal, da je 44-letni moški 1. februarja umrl zaradi hude okužbe s pljučnico.

Vodja ministrstva je dejal, da sta mož in njegov 38-letni partner, ki je prav tako zbolel, prispela v Hong Kong 21. januarja. Moški je prebivalec mesta Wuhan, sedež centralne kitajske province Hupei, središče izbruha, pa tudi njegov partner.

Po napovedi je vodstvo Manile razširilo omejitve vstopa na tujce s Kitajske in dveh upravnih območij s posebnim statusom, Hong Konga in Macaa. Prej so omejitve veljale samo za tiste iz provincije Hupei.

Fotó: pixabay.com

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) so na otoku doslej odkrili le dva državljana Kitajske. Do zdaj koronavirus ni zahteval življenja zunaj Kitajske, čeprav so po vsem svetu odkrili več kot sto okužb v več kot dvajsetih državah.

Po zadnjem povzetku kitajske nacionalne zdravstvene komisije v nedeljo zjutraj je po vsej državi umrlo 304 ljudi, 14.380 pa jih je okuženih z novim koronavirusom.