Oldal kiválasztása

Koronavirus: Prodaja divjačinskega mesa na Kitajskem je začasno prepovedana

Kitajske oblasti so v nedeljo začasno prepovedale prodajo mesa divjadi na trgih, trgovinah, restavracijah in spletnih platformah, da bi omejile širjenje novega koronavirusa - je v izjavi zapisalo lokalno kmetijsko ministrstvo.

Kmetije za divjad so izolirane in prevoz divjadi je prepovedan. Polži, pavi in krokodili se prodajajo tudi na kitajskih spletnih trgovskih platformah.

Medtem so pekinške oblasti v nedeljo zjutraj v sms-ju javnosti svetovale, naj se ne pozdravljajo s pozdravi, da ne bi širile okužbe.

Fotó: pixabay.com

Kitajskim raziskovalcem, ki so razvili novo cepivo proti koronavirusu, je uspelo izolirati sev virusa, ki povzroča trenutni izbruh, kar je ključni korak do cepiva – je dejal Xi’an Venpo, predstavnik za epidemije. Vendar so strokovnjaki poudarili, da o patogenu še ne vedo preveč.

Število smrti zaradi koronavirusne pljučnice se je na Kitajskem povečalo na 56, po vsem svetu je okuženih več kot dva tisoč ljudi. Patogen se je prvič pojavil na ribarnici v Wuhanu, mestu z 11 milijoni ljudi, kjer so divjad prodali nezakonito. Virus se je pojavil tudi v Pekingu, Šanghaju, ZDA, na Tajskem, v Južni Koreji, na Japonskem, v Avstraliji, Franciji in Kanadi.