Oldal kiválasztása
News

Kavernozno štiriletno dekle iz Romite je izginilo in ga iščejo z veliko silo

O otroku nihče ne ve zagotovo, pomanjkanje informacij pa otežuje iskanje.

Policija išče dekle iz okrožja Salaj, ki je izginilo, potem ko so ga postavili pod nadzor nad organom skrbništva. Otrok ne govori, njegovo ime in starost pa preiskujejo le preiskovalci, ki mu sledijo – piše Maszol. Nesrečni malček niti nima osebne izkaznice, s katero bi ga lahko identificirali. Iskanje še oteži dejstvo, da njeni starši o njenih starših ne vedo ničesar, o njenem imenu in starosti pa ugibajo le njeni sorodniki. Deklica je lahko stara približno štiri leta.

Sorodniki deklice, ki živijo v majhni vasi Romite, ki so bili razvajeni v temi, so ravno topili v temo, pravzaprav niso mogli uporabiti informacij, ko so jih slučajno našli Otto Kabai in prostovoljci dobrodelne fundacije Joseph.

Fotó: pixabay.com

“Dekličino zdravje se je poslabšalo. Mislil sem, da je bolna in vročinska, žal jo vzgojitelji hranijo samo zaradi otrokovega denarja” – je zapisal Ottó Kabai, podpredsednik okrožnega sveta okrožja Silaj.

Kot pravi Otto Kabai, deklica živi kot jamar: je nečista, neoprana, nikoli skrajšana, zato je zapostavljena, samosvoja deklica, ki ne zna govoriti. Deklico vzgaja njen domnevni stric, ki ne ve ničesar o kraju svojih staršev.

Podpredsednik je za portal povedal, da je otrok pravkar izginil in ga išče policija. Kot pravi Róbert Szilágyi, naj bi skrbniški urad že začel preiskovati deklico, vendar je bilo njihovo iskanje neuspešno, in celo v vasi, kjer se je večkrat srečala z njo in njenimi sorodniki, zdaj vsi zanikajo, da je poznala ali kdaj videla Maričico.

„Mogoče bi lahko med počitniškimi obiski kdo zapustil otroka in ga pozneje našel ter odpeljal domov. Mogoče sta starša prišla domov in deklico vzela s seboj. Ne želimo misliti najslabše, upamo, da ga bo policija našla” – je dejal podpredsednik.