Oldal kiválasztása

KATALIN IN PRINC VILMOS SE PRIPRAVLJATA NA IZJEMEN BOŽIČ

V skriti poklon pokojni kraljici je bil okrašen grad Windsor. Razkrito je, kaj Catherine in princ William pripravljata za praznike.

Do II. Ko so se bližali prazniki, je kraljica Elizabeta svoj sedež preselila na svoj podeželski grad, kjer je svojo družino sprejela z največjo ljubeznijo. Na božični večer so že imeli svoje desetletja stare običaje, tako glede jedilnika kot obdarovanja. Bo pa letošnji božič za vsakega člana kraljeve družine nekoliko drugačen. To bo še posebej veljalo za valižanski par.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Po Windsorski tradiciji se bo kraljeva družina zbrala tudi letos. In kot običajno se zjutraj po božiču darila odprejo. A ker imata Katalin in Vilmos ta dan natrpan urnik, bosta večer prej izpustila obdarovanje.

Mimogrede, po lanskem velikem uspehu bo valižanska princesa tudi letos organizirala kraljevo božično pevsko tekmovanje. To bo potekalo 15. decembra v Westminstrski opatiji in bo predvajano na ITV na božični večer.

Medtem so že postavili okraske za grad Windsor kralja Charlesa, s skritim poklonom pokojni kraljici. 20 čevljev visoko drevo, posekano iz parka, stoji v dvorani sv. Jurija, drugi mogočni bor pa zaseda mesto v salonu Bíbor. Vence in globuse so položili tudi v dvorano Waterloo in na veliko stopnišče – poroča The Sun.

Med tradicionalnimi rdečimi in zlatimi okraski pa jih je nekaj v najljubši barvi njegovega veličanstva, vijolični. Pokojni monarh je pogosto nosil ta drzen odtenek, ki je postal simbol kraljeve družine.