Oldal kiválasztása

KAKO OPRATI KUHINJSKE BRISAČE, ČE ŽELITE, DA SO SPET BELE

Pozabite na umazane, sive kuhinjske brisače! Belite jih s poceni domačimi izdelki. Odlično bodo dišale, vi pa boste prihranili pri tkaninah. Tukaj je praktična rešitev.

Kuhinja je ena od postaj na poti jesenskega čiščenja. Ne izpustite tudi kuhinjskih brisač in jim privoščite preobrazbo! Za beljenje uporabite naravne, domače izdelke. Ti so nežni do tekstila.
Kis
Kis je odlično belilo, zato ga brez zadržkov uporabite tudi za pranje. Za namakanje zavrite lonec vode in dodajte 1 skodelico kisa. V njem čez noč namočite kuhinjske krpe. Tudi za pranje vlijte skodelico v boben. Kis ne samo beli, ampak tudi razkužuje kuhinjske krpe.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Sol
So vaše brisače rumene ali sive? Pred pranjem jih namočite v močno osoljeno vodo in spet bodo bele.

Soda bikarbona
V 2 litra vode posujte pest sode bikarbone. Krpe v tej tekočini namočite za nekaj ur in jih nato operite. Malo sode bikarbone lahko dodate tudi pralnemu prašku. Rezultat bo za odtenek bolj bel.

Limonin sok
Kuhinjske brisače za svež vonj pobelite z limoninim sokom. Za pranje dodajte 1 skodelico sveže iztisnjenega limoninega soka. Odstranil bo celo rjaste madeže! Limonin sok lahko uporabite tudi za namakanje. Soda bikarbona pa poveča učinek, zato je dobro dodati tudi to.

Poleg čiščenja so ta naravna sredstva znana tudi po svojih razkuževalnih lastnostih. To je zelo pomembno pri kuhinjskih brisačah!