Oldal kiválasztása
News

Izdelki Harryja in Meghan so nenadoma izginili in jih je mogoče sprožiti na preizkušnjo

Par princes Sussex se lahko znajde v težavah z registracijo svoje blagovne znamke.

Iz kraljevega spletnega mesta so izginili izdelki, povezani s princem Harryjem in njegovo ženo Meghan Markle. Potem ko sta princ Harry in njegova 35-letna žena Meghan Markle (38) odstopila kraljevi naslov, so poročni spominki prinčevega para izginili iz kraljevega spletnega mesta, piše MTI.

Skodelice, krožniki in pločevinke za kavo v spomin na klin, ki je potekal v Windsorju 18. maja 2018, je bilo pred nekaj dnevi mogoče najti v spletni trgovini kraljeve kolekcije. V četrtek jih ni bilo več. Tiskovna predstavnica kraljeve zbirke je dejala, da so jih preprosto razprodali in jih kupili.

Vendar Daily Mail poroča, da je avstralski zdravnik Benjamin Worcester vložil pritožbo proti paru, kar bi jih lahko prisililo, da v tožbi iščejo zaščito avtorskih pravic. Zdravnik živi v Viktoriji v Avstraliji, a je bil od leta 2011 do 2014 splošni zdravnik.

Ni znano, zakaj je zdravnik iz Melbourna vložil pritožbo, toda zaradi njegove prošnje bi Harryja in Meghan lahko tožili.

Fotó: pixabay.com

Po mnenju strokovnjakov bi lahko imperij izdelkov Sussex Royal prinesel več kot milijardo funtov prihodka.

Par je blagovno znamko prvič zagovarjal julija 2019, ki ima “čas za govor”, kar pomeni, da lahko vsakdo vloži pritožbo pri UK uradu za intelektualno lastnino. In pritožba zdravnika lahko povzroči znatne zamude pri blagovni znamki za par.