Oldal kiválasztása

III. KRALJ KAROL JE ODLOČIL, REZ HARRYJA IN PRINCA ANDRÁSA

Britanski monarh je sprejel resno odločitev, ki bi lahko spremenila vse v prihodnosti. S svojo odločitvijo je verjetno marsikoga presenetil.

Njegovo veličanstvo britanski monarh je izdal nov ukaz za prihodnost. S tem se je kraljeva vladavina reorganizirala na nenavaden način. III. Kralj Károly želi izbrati osebe, ki ga lahko nadomeščajo, ko je v tujini ali ko je bolan.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Glede na to je s svojim novim dekretom odločil, da ga lahko v njegovi odsotnosti nadomeščajo le zaposleni člani kraljeve družine. S tem je med možnimi osebami jasno izločil princa Harryja in njegovega škandaloznega brata Andrása.

Trenutno so med državnimi svetniki Kamilla, kraljeva soproga, in naslednji štirje družinski člani, starejši od 21 let, v nasledstveni vrsti. Slednje zadeva predvsem princa Vilmosa in princeso Beatrix. O imenovanju drugih dveh oseb trenutno razpravlja lordska zbornica v skladu z izključitvijo.

Med možnimi kandidati sta najverjetnejša Károlyjeva brata in sestra, princesa Anne in princ Edward. Posvetovanje o predlogu zakona se bo končalo v sredo, nato pa bo zadeva prišla pred spodnji dom – poroča Daily Star.