Oldal kiválasztása

„HVALEŽEN SEM, DA JE SLIŠAL” – DVOLETNI DEČEK, KI SE JE ZNAŠEL V NEVERJETNI SITUACIJI

Tudi najbolj običajne stvari lahko doma povzročijo življenjsko nevarne situacije, tudi ob največji previdnosti.

Dvoletni Archie se je nekega jutra odločil, da bo šel raziskovat v svoj dom. Njegov končni cilj je bila kopalnica in v njej kopalna kad. Z velikimi težavami je splezal tja, kjer mu je bil všeč zamašek. Nekako mu je uspelo namestiti napravo na svoje mesto in celo odpreti pipo. Toda iz kadi ni mogel priti… Pretresljivo zgodbo in njeno anekdotično nadaljevanje je anonimno objavila mati na strani Tiny Hearts Education na Instagramu.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Otrok in z njim družina so se izognili katastrofi le zato, ker je brat naigobik ob 4. uri zjutraj stekel v spalnico staršev in kričal, da je malček v kopeli in da takoj potrebuje pomoč.

Našo predrzno dveletno pustolovko so našli v vodi, oblečeno in v plenicah.
– je mati povedala za TheSun. Dodala je, da Archie še nikoli ni storil česa podobnega.

Kad je bila prepolna in kopel je plavala v vodi. Najbolj strašljivo je bilo, da se je Archie očitno poskušal izvleči, vendar se je utrudil in obupal. V kadi je zaspal na kolenih.
– delila svojo travmo z mamo. Takoj so poklicali reševalno vozilo, posadka reševalnega vozila je oskrbela otroka, nato pa pomirila prestrašena starša z besedami: “Vse je v redu, Archie je zdrav.

Če ne bi bilo našega štiriletnega sina, nas ne bi bilo tukaj. Zelo sem mu hvaležen, da je poslušal svojega brata. Niti predstavljati si nočem, v kakšno tragedijo bi se pozneje zbudili.
– je dejala otrokova mati, ki meni, da je vse skupaj čudež.

Vrata v kopalnico so od takrat zaklenili s ključavnico, vtič pa so shranili v omari. Archiejeva vrata so bila celo opremljena s senzorjem gibanja. Mati je dogodek delila na družbenih omrežjih in starše opozorila, da je lahko tudi najbolj običajna stvar nevarna, in upa, da se bodo drugi učili iz njenega primera. Zaveda se, da ima veliko srečo, saj se otroci zlahka utopijo tudi v manjši količini vode, kot je bila ta.