Oldal kiválasztása

HUD PRAŠNI VIHAR, TRIJE MRTVI

Več sto hospitaliziranih zaradi vremenskih nevšečnosti.

Južni Iran, natančneje provinco Sistan-Belgija, je zajel prašni vihar, kakršnega niso videli niti domačini, čeprav so pripravljeni na bolj ekstremne vremenske razmere, kot je ta. Poleg tega meteorološki center province pravi, da se bodo močni vetrovi in prašne nevihte nadaljevali tudi v prihodnjih dneh, zato si domačini ne morejo oddahniti. V zadnjih dneh je bilo zaradi prašnih neviht hospitaliziranih več sto ljudi, trije pa so umrli.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

“V Zabulu, Zahaku, Hirmandu in Nimruzu je pomoč v bolnišnicah in klinikah poiskalo 1346 ljudi” – je po poročanju agencije IRNA povedal vodja oddelka za krizno upravljanje v provinci. Dodal je, da se je večina bolnikov obrnila na zdravnike zaradi bolezni dihal, srca in oči. Trije od njih so umrli v prometnih nesrečah, vsi trije zaradi slabe vidljivosti, ki so jo povzročili prašni viharji.

Iran s 85 milijoni prebivalcev je ena od držav, ki so najbolj izpostavljene podnebnim spremembam. Provinca Sistan-Belorusistan pa je eno od območij v državi, ki ga vročina in prašni viharji najbolj prizadenejo – poroča MTI.