Oldal kiválasztása

Heinz-Christian Strache se vrne štiri mesece po slovo

Nekdanji avstrijski vicekancelar je zapadel v škandal špijunov. Svoj odhod iz politike je napovedal pred štirimi meseci, a vrnitev napovedal v dneh.

Heinz-Christian Strache je v svojem življenju dosegel skoraj vsak politični smisel. Nekdanji podpredsednik Avstrije in vodil eno najbolj priljubljenih avstrijskih strank. Znan po svojem škandalu kot videoposnetek Ibiza

razpadla je avstrijska vladna koalicija in vicekancelar je moral zapustiti ne le oblast, ampak tudi svojo stranko. In pred štirimi meseci je prišel na naslovnice časopisov, ker je sporočil, da se umika iz politike. Vendar se je 50-letni politik hitro premislil in se že v dneh pred tem pogovarjal, da se bo vrnil v vodstvo civilnega gibanja. Po poročanju avstrijskih medijev je Strache že sklenil sporazum z Avstrijsko federacijo (DAÖ), ki so ga oblikovali tudi politiki, ki so decembra lani zapustili Stranko svobode.

Fotó: pixabay.com

Pojavijo se tudi govorice, da bo Strache na jesen na Dunaju vodilni vodja DAÖ. Cilj avstrijskega politika je do jeseni dohiteti DAÖ na tekmovanju za priljubljenost. Ni znano, ali obstaja realna možnost za to, gotovo pa je, da bo po zadnjih anketah zavezništvo za Avstrijo na volitvah v nedeljo šlo v parlament.