Oldal kiválasztása

Groza, kar je ugotovila policija: 50 žensk, ki jih je zasužil vodja sekte

Prav tako je na različne načine spolno napadel in grozil ženskam.

V ponedeljek v Jeruzalemu je bilo v šestdesetih v Jeruzalemu aretiranih približno petdeset žensk in več otrok, ker so bili suženjski voditelji – poročajo lokalni mediji.

Policija je sektu začela preiskovati dva meseca po prejemu pritožb. Skupaj z vodjo skupine je bilo aretiranih osem žensk, zaslišana je bila tudi rabinova žena.

Stavba v centru Jeruzalema, v okrožju Buhara, je delovala kot ultra-pravoslavna internacija za ženske, kjer so ženske in otroci živeli v gneči in nečloveških razmerah.

Rabin je imel popoln nadzor nad člani sekte, v najmanjših primerih so morali poiskati dovoljenje in le ob njihovem soglasju so poiskali zdravniško pomoč v resnejših primerih. Nekaj plačil iz dela, ki ga je odobril, je bilo treba nakazati vodji sekte.

Fotó: pixabay.com

Delno mladoletne ženske so morale med drugim podreti ogenj, da so “razumele pomen pekla” in se ločile novopristopljene deklice od svojih družin, poroča časnik Ahmeda Jedija iz Yneta.

Sektaš je storil tudi spolne zamere nad ženskami in strogo kaznoval neposlušnost: na primer s štiridesetimi odvzemi hrane, je dejal socialni komisar na trinajsti komercialni televiziji.

Pred ponedeljkovo aretacijo je več žensk zapustilo skupnost in pričelo proti vodji sekte, ki se je imenovala rabin. Zaradi tega je policija opravila tajno preiskavo in zbrala dokaze.

Sektaš obtožbe zoper njega zanika. Iz podobnih razlogov so ga aretirali leta 2015, a so ga takrat izpustili, ker je o njem pričalo več članov skupnosti.

Policija je tam prejela pritožbe sorodnikov žensk od leta 2011, vendar so bile oblasti do zdaj nemočne, ker so bili ljudje, ki so zakoniti, svobodno izbirali ta življenjski slog.

Sodišče je aretacijo sektaškega rabina podaljšalo za sedem dni, ker imajo dokaze, da je zlorabljal ženske in njihove mladoletne otroke.