Oldal kiválasztása

Gremo vadba - začni šport pripravljeno!

Če boste pozorni na te, boste vzljubili gibanje in imeli boste občutek uspeha.

Ko se bliža pomlad, vse več ljudi začenja čutiti, da bi se spet lahko postavili v formo, se nagnili in se prilagodili novi sezoni. In spoznanje, da bomo kmalu za seboj imeli sive, vetrovne in hladne dni, nam daje energijo za to.

Tukaj je nekaj, kar morate upoštevati, če želite po dolgem premoru početi šport ali celo kot začetnik.

Strokovna pomoč
Dobro je, če začnete trenirati sami, vendar priporočamo, da poiščete nekaj strokovne pomoči. Za to nujno ne potrebujete dragega osebnega trenerja. Vpišite se v skupinsko lekcijo, poiščite nasvet strokovnjakov v telovadnici in izberite certificirane strokovnjake za domače treninge.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Eksperimentiranje
Gibanje je zelo zdravo in ima številne pozitivne fiziološke učinke. A prav tako je pomembno, da v tem uživate. Če to počnete z veseljem, ne boste obupali, postali boste vztrajni in to lahko smatrate kot hobi, ki vam bo dušo napolnil s telesom. Torej eksperimentirajte z njim. Ne obupajte, če takoj ne najdete tiste vrste gibanja, ki vam ustreza. Za ene povzroča osvežitev, za druge, joga, za druge pa plesni trening ali skupinske športe. Poskusite se v čim več stvareh, da boste lažje izbirali.

Znebite se zaviranja!
Mnogi se bojijo, da bi se pojavili v javnosti, hodili v telovadnico ali se vpisali v razred, ker se sramujejo svojega telesa, svojega stanja, starosti ali svoje namišljene nerodnosti. Pomembno je vedeti, da med treningom skoraj nikogar ne skrbi, kaj drugi počne poleg nje. Raje se vsi osredotočijo na sebe. Zato vam ni treba skrbeti za kritične poglede. Ne pozabite tudi, da so vsi nekje začeli. Nihče se ni rodil s popolnimi mišicami, vsi so se morali naučiti in pretresati vrsto treninga po svoji izbiri, tako da ni nič narobe, če ne začnemo kot profesionalci. In poleg tega ni tako, kot da poskušate! Pravzaprav je zelo cenjen in na to ste lahko upravičeno ponosni!

Bodite pozorni na meje
Med dobro vadbo se utrudite, stopite iz območja udobja in začutite, da ste svoje telo resnično sprožili v delo. Vendar je dobra vadba hkrati previdna in nikoli ne vključuje ostre bolečine ali velikega nelagodja! Zato bodite pozorni na signale svojega telesa, stremite k postopnosti in nikoli ne preskočite ogrevanja ali raztezanja. Tako lahko resnično naredite šport dolgoročno izkušnjo.