Oldal kiválasztása

F1: VERSTAPPEN PRIČAKUJE ČUSTVENO POTI, NAJPREJ LAHKO GRE V NEBESA, POTEM LAHKO OBIŠČE PEKEL

Nizozemski zvezdnik formule 1 je lahko v nedeljo dvakratni svetovni prvak, nato pa v ponedeljek spet samo en sam.

Max Verstappen si lahko drugi naslov svetovnega prvaka v formuli 1 zagotovi tam, na VN Japonske v Suzuki, kjer je leta 2014 s 17 leti in tremi dnevi debitiral v elitni kategoriji motošporta kot najmlajši doslej. . Obenem lahko tisti, ki uporabi match žogo, naslednji dan celo odvzame svoj prvi naslov svetovnega pokala, ki so ga osvojili lani.

Če Verstappen zmaga na dirki in odteče najhitrejši krog na dirki za dodatno točko, potem je nizozemski dirkač Red Bulla svetovni prvak F1 2022, ne glede na položaje drugih. Če bo zmagal brez najhitrejšega kroga in Charles Leclerc (Ferrari) ne bo končal pred tretjim mestom, bo sledila tudi obramba naslova. V vseh ostalih primerih mora Verstappen za uspeh doseči vsaj osem točk več od Leclerca in vsaj šest več od moštvenega kolega Sergia Péreza.

„Potrebovali bomo popoln konec tedna, seveda pa bi bilo zelo lepo, če bi obramba naslova potekala tukaj. Če nam zdaj ne bo uspelo, bomo naslednji vikend imeli še boljše možnosti” – je dejal 25-letni zvezdnik F1.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Kot kaže, je njegova letošnja zmaga res le še vprašanje časa, utegne pa se mu celo odvzeti lanski prvi naslov svetovnega prvaka. Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) že dlje časa preiskuje proračune moštev, potem ko je v javnost prišla novica, da sta dve moštvi, vključno z Red Bullom, lani porabili več denarja od najvišjega zneska, določenega v proračunski zgornji meji, ki velja od prejšnje sezone. Odločitev o zadevi je pričakovati v ponedeljek.

Vprašanje je, če bo prekoračitev Red Bulla in Aston Martina dokazana, kakšno kazen bo to pomenilo, saj tekmeca zahtevata resno sankcijo v primeru, da bosta ekipi res spoznani za krivi.