Oldal kiválasztása

Dvomomesečni dojenček je imigracijski urad vzel za talca

Šest ur in pol so pogajalci s talci poskušali dobiti boljši vpogled v afriškega priseljenca, ki je pridržal dve osebi, da bi se izognil deportaciji. Posebne enote so na koncu uspele storilca storiti.

Opozorila je policija iz tujčeve policijske postaje v Wismarju v Nemčiji. Prvi klic v sili je prispel ob pol dveh popoldne, klicatelj pa je dejal, da je afriški migrant vzel dvomesečnega otroka in žensko za talca. Po poročanju nemškega tiska je ganski storilec zadržal svojo družino v priporu, vendar policija tega še ni uradno potrdila. 22-letni neoboroženi moški naj bi si želel, da bi oblasti priznale očetovstvo, kar mu je omogočilo, da se izogne ​​skorajšnji deportaciji. Pogajalci talcev so migranta skušali prepričati, da je njegove ujetnike izpustil šest ur in pol, vendar se to ni zgodilo šele ob osmi uri zvečer.

Fotó: pixabay.com

Poleg oboroženih komandosov je bil zdravnik, ki mu je afriški priseljenec dvakrat dovolil pregledovati zdravje otroka.

Toda na drugem pregledu so zdravnika že spremljali komandanti in talca spravili na varno. Po sreči so se vsi vpleteni končno znebili drame talcev. Dojenčka so odpeljali v bolnišnico na zdravstveni nadzor, storilca pa so dali v pripor. Oblasti njegove usode še niso mogle komentirati, pričakovati pa naj bi ga po sodni obravnavi iz Nemčije.