Oldal kiválasztása
News

Dunaj govori o primeru nasilništva v lokalnem zdravilišču

V avstrijskem tisku je ta teden začela krožiti ena najbolj absurdnih novic zadnjega časa. Burmanska migrantka se je pritožila nad 57 letno žensko, ki se je slekla v garderobi v dunajskem bazenu in se oblekla.

Eden najbolj branih člankov na avstrijskih internetnih portalih je bila takojšnja novica o spopadu z bazenom na Dunaju. Mnogi so verjeli, da gre le za lažno govorico, ko so prebrali, da se je burmanska priseljenka pritožila zaradi zlorabe. Iz primera je znano, da sta bila Burkinisova žena in njen sin v ženski garderobi ločeno od moških, ko sta med preoblačenjem opazila še eno žensko, ki se je slekla.

57 letna Susanne S. – je dejala – da ni storila nič posebnega in da se želi čim hitreje spremeniti, ne da bi koga motila. V zameno je bil pretresen, ko je slišal, da se je migrant pritožil, kar je po njegovem mnenju pomenilo spolno nadlegovanje. Susanne je lokalnemu časopisu v obupu povedala, da tega sodobnega sveta ne razume več.

Fotó: pixabay.com

Dol leta sem bil v tem bazenu, vendar z drugimi nikoli nisem bil v konfliktu
– je za revijo ÖSTERREICH povedal 57 letni Dunajčan. Primer se bo najbrž kmalu zaključil, saj politika zdravilišča navaja, da lahko gostje v sobah, zaklenjenih v spolnih odnosih, prepovedujejo goloto v skupnih prostorih.

Tudi dunajski podžupan avstrijske Stranke svobode je bil presenečen. Dominik Nepp meni, da so levičarske stranke odgovorne za to, da so Dunajcem povedale, kaj lahko in česa ne morejo storiti v svojem mestu, ki se nočejo vključiti v družbo.

Podžupan migrantom, ki zavračajo integracijo, sporoča, da je bolje, da se odpravi iz avstrijske prestolnice vsem, ki ne želijo sprejeti evropskih carin.