Oldal kiválasztása

DEVET OTROK SE JE POŠKODOVALO V SKAKALNEM GRADU

Veter je zajel napihljivi grad in ga dvignil več metrov v zrak.

Avstrijka, 68-letna Elisabeth Sauer, je bila žrtev napada morskega psa v Hurgadi prejšnji petek. Upokojena ženska se je sprehajala po plitvi vodi na plaži nasproti Šarm el Šejka, ko se je zgodila tragedija.

Z možem sta se ravno odpravljala domov, ko ji je Elisabeth rekla:

Za trenutek se bom še vrnila.

To so bile njene zadnje besede, nekaj minut pozneje pa jo je napadel morski pes mako. The Sun poroča, da je bil posnet videoposnetek incidenta, ki pa je tako brutalen, da ga ni mogoče objaviti. Po poročanju portala je na posnetku razvidno, da voda, v kateri je bila ženska, iz trenutka v trenutek postaja krvavo rdeča, žival ji je odtrgala noge in roke. Zaradi šoka je na poti v bolnišnico podlegla poškodbam.

V času napada naj bi nekateri plavalci brezglavo bežali iz morja, drugi pa so poskušali morskega psa pregnati na manj obljudeni del plaže.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

“Ženska se je sprva proti morskemu psu borila z rokami, vendar očitno neuspešno. Morski pes ji je najprej odgriznil noge, nato pa še roke. Ženska je doživela šok, sploh ni kričala, ni jokala, ni izustila nobenega zvoka. Ljudje pa so kričali. Tekli so proti reševalnemu vozilu, vendar ni bilo rešilnega obroča, ničesar ni bilo pri roki, kar bi ji lahko vrgli, da bi jo rešili,” je za časnik povedal očividec.

Avstrijsko veleposlaništvo v Kairu je po poročanju časopisa Mail Online sporočilo, da je Elisabeth Sauer s svojim egiptovskim partnerjem v državi bivala že mesec dni in da naj bi se v nedeljo vrnila v Avstrijo.

Še en napad morskega psa se je na tem območju zgodil v petek: plenilec je ugriznil 37-letnega jordanskega padalca v nogo, zaradi česar ima strganih več kit in zlomljenih več kosti. Ni še znano, ali je napade povzročil isti morski pes, vendar oblasti oba primera preiskujejo.