Oldal kiválasztása

Čudežno preživetje, oče je pred vlak skočil v objemu svoje hčere

»Izpod vlaka se je videla le majhna nožica,« so bile besede nekega očividca.

»Izpod vlaka so bile videti le majhne nožice deklice,« je situacijo na kraju samem analiziral zgroženi očividec, ki je bil priča celotnega dogodka, ko je oče v objemu svoje petletne deklice skočil pred prihajajoči vlak v New Yorku.

45-letni Fernando Balbuena-Flores je 24. septembra na licu mesta zapravil svoje življenje, medtem ko je njegova hčerka tragedijo čudežno preživela. Potnika, ki sta na postaji čakala na vlak, sta se na dekličin jok, ki se je slišal izpod večtonskega vlaka, takoj odzvala. Ko jima je uspelo deklico izvleči izpod železne konstrukcije, sta komaj verjela svojim očem, ko sta videla, da je deklica utrpela le nekaj odrgnin.

Dekličina sreča v nesreči je bila, da je padla ravno med tračnice in je vlak zaradi njene majhnosti zdrvel nad njo. Ko je mati petletnice, Niurka Caraballo, izvedela za nezaslišano grozoto, je nemudoma odhitela v bolnico k svoji hčerki, ki ji na srečo tudi po nadaljnjih preiskavah niso našli hujših poškodb.

Fotó: pixabay.com

»Ko se je vlak približeval, je samo pograbil deklico in skočil. Od šoka sem povsem zmrznil,« je za Sky News izjavil eden od očetovih sosedov, ki je v času tragedije prav tako čakal na postaji na vlak.

Zaenkrat še ni znano, kaj je privedlo Balbauena-Floresa, da se odpove svojega življenja in življenja svoje hčerke. Železniška družba okoliščine nesreče še preiskuje, v svoji izjavi pa so povedali, da je dogodek strojevodjo zelo pretresel.