Oldal kiválasztása

Čolni, polni migrantov, se odpravijo na italijansko obalo

Po odhodu Mattea Salvinija, nova italijanska vlada na levi in omogoči ton, ki je za Madžarsko nesprejemljiv, pozdravlja nezakonite priseljence z odprtimi rokami. In ladje nevladnih organizacij, ki jih financira George Soros, jih imajo tudi kot dobre vojake.

SOS Mediterranée, nevladna organizacija (NVO), je na enem od svojih skupnostnih strani ponosno povedala, da je na njihovem Ocean Vikingu zdaj 182 ilegalnih priseljencev. Po poročanju je bilo v torek na krov vkrcanih 109 afriških migrantov, v sredo pa 73. NVO, ki jo je velikodušno podpiral ameriški poslovnež George Soros, je dejal, da se priseljenci trudijo, da bi v Evropo prišli v slabih, prenatrpanih gumijastih čolnih, a jih je pobrala libijska obala.

NVO, polne afriških migrantov, ki se vozijo v Evropo (Foto: AFP)

Mimogrede, ladja lahko sprejme 300 ljudi, strokovnjaki pa trdijo, da hitro nasičenje kaže, da se vse več ljudi trudi, da bi se iz Afrike v Evropo podali prek Sredozemlja.

Fotó: pixabay.com

Vse več odhaja iz Libije za italijanske obale (Foto: AFP)

Tudi v sredo je 100 migrantov prispelo na otok Lampedusa v Italiji, poroča poročilo poročevalske agencije Ansa. Nova italijanska koalicijska vlada, ki je nastopila na funkciji pred dvema tednoma, je že napovedala, da bo prenehala strogo urejati nekdanji italijanski notranji minister Matteo Salvini, ki vodi protitimigracijsko politiko, in ponovno odpre svoja pristanišča v čolnih nevladnih organizacij za taksi migrante. V tem okviru so Italija, Francija, Nemčija in Malta ponovno uvedle sistem obvezne dodelitve, znan tudi kot obvezni sistem kvot. Nemci in Francozi bi pripeljali 25–25 odstotkov migrantov, ki prispejo po morju, preostalih 50 odstotkov pa jih je porazdeljenih med ostale EU.

Na našem kontinentu se je znova zvrstilo davke Ocean Viking (Foto: AFP)

Italijanski premier Guiseppe Conte je že govoril o globi držav EU, ki ne želijo izpolniti svoje kvote za prisilno preselitev.