Oldal kiválasztása

Čečenski migranti so otrokom vzeli denar za zaščito

Po informacijah, ki so jih objavili v avstrijskem tisku, je avstrijskega brata in njihove prijatelje od lanskega poletja izsiljeval 17-letni čečenski migrant. Kazenska evidenca priseljencev je precej dolga.

„V popolnem obupu smo, ker se naši 12 in 15-letni vnuki tako bojijo, da si ne upajo iti na ulico.„
-Za avstrijski časnik Kronen Zeitung je povedal avstrijski časnik Kronen Zeitung, ki je vnukom smrtno grozil čečenski migrant. Dedek je poročal, da so otroci po poletnih počitnicah komaj odšli od doma in v srednji šoli dobili slabe ocene. Stari starši so najprej pomislili, da imajo mladostniki težave z vnuki. Pravi vzrok težave se je pokazal, ko je babica začela zasliševati mlajšega fanta.

Fotó: pixabay.com

Stari starši so bili šokirani, ko so slišali, da je fant in njihovim prijateljem 17-letni čečenski migrant grozi s smrtjo. Po poročilu je priseljenec lansko poletje svojemu 15-letnemu vnuku potisnil nož in grozil, da ga bo ubil, če ne bo plačal. Najstnik se je tako prestrašil, da je hitro izplačal 700 evrov (približno 240 tisoč forintov) svojemu izsiljevalcu. 62-letni dedek se je takoj obrnil na policijo, čečenski mladenič pa je bil odveden v pripor in obtožen poskusa telesne poškodbe, grožnje s smrtjo, izsiljevanja in tatvine. Toda zaskrbljeni stari starši pravijo, da nevarnost ostaja, saj je čečenski migrant član tolpe kriminalcev, ki se zelo bojijo maščevanja.