Oldal kiválasztása
News

"BORIM SE ZA ŽIVLJENJE" - NOSEČA MAMA DOBILA DIJAGNOZO RAKA

Zdravnik je mislil, da ima le zamašen mlečni kanal, izkazalo pa se je, da ima mlada mamica raka dojke. Poleg tega je morala na zdravljenje počakati do rojstva njenega otroka.

Mlada mamica je pod srcem nosila drugega otroka, ko je doživela nekaj grozljivega. Najprej jo je peklo v desni pazduhi in desni dojki. Kasneje je čutila neznosne bolečine in zatipala večjo bulico v dojki.

Ko je zdravnika prosila za pomoč, so jo poslali domov, češ da ima verjetno le zamašen mlečni kanal. Ker se ji je to zgodilo enkrat med prvo nosečnostjo. Vendar je bila resnica veliko bolj grozna od tega. Predpisali so ji antibiotike, vendar je Lindsey vztrajala pri ultrazvoku tudi potem, ko ji je zdravnik rekel, da je premlada za raka. In ne bi se mogla bolj motiti, saj se komaj 29-letna Lindsey Gritton zdaj bori za življenje, potem ko so ji diagnosticirali 4. stopnjo raka dojke.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

“Zdaj se borim za življenje. A če se ne bi postavila zase, mislim, da danes ne bi bila tukaj” – je Lindsey žalostno povedala za The Sun.

Ker je bila noseča, ni mogla takoj začeti zdravljenja z obsevanjem. Ko se je rodil njen drugi otrok, se je rak že razširil na jetra. Lindsay je že štiri mesece na kemoterapiji in vsake tri tedne opravlja preiskave. Mama dveh otrok zdaj verjame, da ji bo s kemoterapijo uspelo odpraviti preostali rak. Po zadnjih testih je 80 odstotkov raka izginilo iz njegovega telesa.