Oldal kiválasztása

Bolnišnice so polne, paciente Covid zdravijo v reševalnih vozilih v Londonu

Zaradi epidemije koronavirusa je tudi londonski zdravstveni sistem dosegel svoje meje. Bolnišnice so tako prenatrpane, da morajo ponekod bolniki na hodnikih ali reševalnih vozilih čakati ure.

V soboto je bilo v Britaniji registriranih več kot 57.000 bolnikov s koronavirusom. Po uradnih podatkih v otoški državi še ni bilo toliko novih okužb.

Po mnenju strokovnjakov ni naključje, da se je število bolnikov močno povečalo, saj je nova mutacija koronavirusa, prvič odkrita v Veliki Britaniji, veliko bolj nalezljiva od doslej znane različice.

Veliko število okužb je pomenilo, da bi lahko v več londonskih bolnišnicah obesili polni penzion. Lokalni tisk poroča, da lahko nekatere klinike le začasno sprejmejo paciente na hodnikih, mnogi pa morajo tam počakati, da se sprosti postelja na oddelku. In slike, ki jih je objavila tiskovna agencija AFP, kažejo, da so reševalna vozila postavljena pred kraljevo bolnišnico v Londonu.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Reševalna vozila so se udarila pred bolnišnico Royal London. V nekaterih skrbijo za bolnike.

Vse bolj pogosto se dogaja, da so nekateri bolniki zaradi prenatrpanosti prisiljeni, da jih zdravniki oskrbujejo v avtomobilih in da jim lahko prostor v bolniški stavbi zagotovijo šele po večurnem čakanju. Ministrstvo za zdravje počne vse, da se izogne še večji tragediji.

Po uradnih poročilih je do zdaj proti koronavirusu cepljenih milijon ljudi, ki bodo v prihodnjih dneh in tednih prešli na še višjo stopnjo, da bi čim prej dosegli čredno imunost.