Oldal kiválasztása

Bolnišnica je ujela novorojenega otroka in ga prosila za 37 milijonov!

Predčasnega otroka ne bodo smeli odpeljati domov, dokler starši ne plačajo bolnišničnih stroškov.

Mladi par ne bo mogel dobiti svojega novorojenega otroka, dokler mu ne povrnejo približno 37 milijonov forintov za porod – poroča Metro.

26-letni britanski državljan Azhar Saleem in njegova ljubimka, 23-letna Syeda Khola Adnam, sta se decembra 2018 v Dubaju poročila. Za mlade zaljubljence je porod hitro prišel, Syedan ​​pa je bil februarja 2019 razglašen za noseč. Par se je preselil v Združeno kraljestvo, a po poteku 3 mesecev jim je potekel turistični vizum za materinstvo, se je moral vrniti v Emirate in zaprositi za nov vizum. Žal je bila zaradi slabih odvetniških nasvetov njegova prošnja zavrnjena in Syeda je moral ostati v zalivski državi. Seveda se je na odločitev pritožila, a zaradi počasnega birokratskega odločanja šele pred oktobrom letos- pred porodom- bi jo morali ponovno preučiti, vendar je rodila sredi julija in rodila močno ogroženega otroka.

Rojeni v starosti 23 tednov, se je rodilo 400 gramov. Zdravniki so storili vse, kar je bilo v njihovem majhnem življenju: z vsem svojim strokovnim znanjem in najmodernejšimi medicinskimi postopki so ohranili svoje malo telo. Hvala bogu so bili napori uspešni in danes je dojenček popolnoma zdrav, celo starši bi ga lahko odpeljali domov, če bi mu dovolila bolnišnica v Dubaju. Zdravstvena ustanova je navedla, da dojenček ne bo šel nikamor, dokler starši ne povrnejo stroškov za rojstvo 440.000 dirhamov ali 37 milijonov forintov.

Fotó: pixabay.com

Mladi par se je potrudil, da bi domov prinesel svojega prvega rojenega otroka. Vendar vodstvo bolnišnice ni pokazalo niti najmanjšega

znaka dobronamernosti, prav tako pa ni dovolilo staršem, da v končnem obupu plačujejo obroke prebivalcem interneta.

„Nikoli v življenju nisem prosil nikogar za pomoč, zdaj pa sem v situaciji, ki je ne morem rešiti sam. Vse moje sanje so, da bi otroka pripeljal domov iz bolnišnice, vendar nimam dovolj denarja – in tudi mojega moža -da bi bil spet skupaj v Veliki Britaniji. Za vsako pomoč smo zelo hvaležni. Bog vas blagoslovil. ”

– je dejala njena majcena mati na GoFoundMe, spletnem mestu za zbiranje sredstev, ki čaka na donacije.