Oldal kiválasztása

Avstrijci se bojijo mejnega obleganja

Po besedah predsednika avstrijske stranke svobode je treba grožnjo turškega predsednika jemati resno. Norbert Hofer želi, da se scena 2015 Border Strip ne ponovi.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je že večkrat izjavil, da bodo v primeru, če ne bodo prejeli zadostne mednarodne pomoči za oskrbo več kot 3,6 milijona sirskih migrantov v njihovi državi, odprli svoje meje in se spopadli z resnejšo migracijsko krizo. Po besedah ​​Norberta Hoferja, predsednika avstrijske Stranke svobode (FPÖ), groženj ne bi smeli jemati ostro in avstrijske meje bo kmalu oblegala množica ilegalnih migrantov. Po Hoferjevem mnenju je treba storiti vse, da se izognemo ponovitvi prizorov 2015.

Fotó: pixabay.com

Vodja FPÖ je tudi izjavil, da meni, da zunanje meje Evropske unije niso ustrezno zaščitene in da Frontex te naloge očitno ne more izpolniti. Zato je vprašanje nacionalne pristojnosti za zagotavljanje državnih meja. Sebastian Kurz, vodja avstrijske ljudske stranke, položaj vidi na enak način. Prav tako želi, da so zunanje meje EU dovolj varne, da omogočajo prost pretok državljanov EU znotraj schengenskega območja.

Mimogrede, parlamentarne volitve bodo v Avstriji 29. septembra, migracije pa bodo ena glavnih tem kampanj.