Oldal kiválasztása

75 zapornikov je pobegnilo iz zapora v Paragvaju

Vsaj 75 zapornikov, ki pripadajo brazilskemu poveljstvu prve prestolnice (Primeiro Comando da Capital, PCC), je v nedeljo pobegnilo iz zapora Pedra Juana Caballera v Paragvaju.

Pobeg se je zgodil ob zori po lokalnem času, verjetno skozi tunel, vklesan v zapor. Vendar notranji minister Paragvaja Euclides Acevedo ni izključil možnosti, da so zaporniki s pomočjo zaporniškega osebja dejansko pobegnili skozi glavni vhod. Paragvajska ministrica za pravosodje Cecilia Pérez je dejala, da bo moralo tožilstvo analizirati posnetke iz ječeve kamere, da bi ugotovili podrobnosti pobega.

Paragvajski pravosodni minister je napovedal odstranitev Joaquína Gonzáleza, vodje zavoda za zapor, skupaj z drugimi člani regionalnih zapornih oblasti.

„To je izjemno resna stvar brez primere, vprašanje nacionalne varnosti” – je dejal na tiskovni konferenci v stavbi ministrstva.

Fotó: pixabay.com

Perez je dejal, da je 75 zapornikov pobegnilo iz zapora in da vsi pripadajo PCC. PCC za prodajo orožja in drog deluje v Pedro Juan Caballero, sedež okrožja Amambay v Braziliji. Po besedah vodje ministrstva lahko ubežniki vključujejo več namestnikov vodje organizacije, znanih kot „Minotavra”, ki so bili v Braziliji priprti eno leto.

Približno 80 brazilskih ali paragvajskih voditeljev PCC prestaja kazni v paragvajskih zaporih, kažejo podatki ministrstva za pravosodje.