Oldal kiválasztása

5-LETNI DEČEK Z RAKOM IMA SAMO MESECE ŽIVLJENJA

Čeprav so ga peljali k zdravniku in takoj odkrili njegovo bolezen, se je izkazalo, da je veliko močnejša od dečka. Njegova družina naredi vse, da bi bil srečen.

Neka mama je takoj posumila nekaj hudega, ko se je pogled 5-letnika obrnil navznoter. Odpeljal ga je k zdravniku, ki mu je diagnosticiral na desetine neoperabilnih tumorjev v in okoli možganov. Dali so mu le še štiri mesece življenja.

Zach se je lotil boja proti smrtonosni bolezni s pogumom, ki bi spravil odrasle v sramoto. Kljub temu se njegova družina boji, da ne bo dočakal božiča, saj se njegovo stanje slabša, in to hitro.

„Čas je prišel in ni pomembno, ali smo pripravljeni ali ne. Zack je zdaj paraliziran na desni strani telesa. Izgubil je nadzor nad usti in desno roko, vsak dan pa vse bolj izgublja gibanje desne noge” – je za Liverpool Echo povedala dečkova mama Sophie.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Malček je podvržen obsevanju, da mu olajšajo zadnje mesece in lajšajo simptome in bolečine.

„Upajmo, da bo naš sinček dočakal božič, a trenutno se to ne zdi verjetno. Ne moremo narediti več, dokler ne vidimo, kako se odziva na obsevanje. Slovo od ožjih družinskih članov se je že začelo. Čas, ki je Zacku ostal, bomo porabili le za to, da ga bomo osrečili in poskušali ustvariti čim več spominov” – je dodala mati in se borila s solzami.

Njegova družina je organizirala tudi zbiranje sredstev za Zacka, da bi bili njegovi zadnji meseci popolni zanj.