Oldal kiválasztása

4 ZNAMENJA SEDAJ ZELO MOTI ENERGIJA RETROGRADNEGA MARSA

Kakšne energije in ogromne možnosti. Ta štiri horoskopska znamenja so zdaj pod zelo močnim vplivom Marsa.

Ko gre Mars retrogradno, nas popelje nazaj v preteklost. Ko potujemo skozi preteklost, nas spodbuja k reševanju dolgoletnih vprašanj in šivanju niti. Ko tako močan planet, kot je Mars, začne retrogradno, s seboj prinese zelo intenzivne izkušnje. To je planet boja, vojne, agresije, moči, moške moči. Ob tem pa ne smemo pozabiti, da vlada tudi energijam spolnosti, prvinskim nagonom, ambicijam in strastem, ki vas bodo popeljale naravnost do želenega. Ko se premakne nazaj, je priložnost, da upočasnimo in se učimo iz svojih napak. Izčrpanost retrogradnega Marsa se lahko pogosto počuti kot trd premor in opomin, da ste vredni več kot boj ali plodnost. Planet se giblje skozi intelektualne Dvojčke, kar lahko vodi do vročih prepirov. Morate pametno izbirati besede, čas je, da preučite svoj odnos z jezo, odlična priložnost je, da se naučite nadzorovati to energijo. Ne obračajte ga več proti sebi. Med 30. oktobrom 2022 in 12. januarjem 2023 je ta planet v retrogradnem gibanju in ima še posebej močan vpliv na ta štiri zodiakalna znamenja.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Oven
Mars vlada vaši življenjski sili, zato morate to, kar se zgodi s tem planetom, čutiti globoko v svoji duši. Lahko se zgodi, da njegova retrogradnost tako močno vpliva na vaše vsakdanje življenje, da postanete manj navdihnjeni, stimulirani in lahko naletite na težave. Morda se zdi, da nič ne zadovolji vašega intelekta, vendar se lahko zapletete v burne prepire, ki trenutno ne bodo rešili ničesar. Ne pozabite izbrati besed, saj lahko jezni pogovori povzročijo več stresa, kot je potrebno. Do takrat, ko bo ta planet spet direkten, se boste naučili, kako sporočati svoja čustva drugim, kako zdraviti svoje odnose. A če med postopkom ne boste pozorni nase in na soljudi, lahko to lekcijo plačate visoko.

Dvojčka
Nihče ne bo tega obdobja doživljal tako močno kot vi, saj je Mars retrograden skozi znamenje dvojčkov. To vas lahko prisili, da greste skozi resen ego trip. Lahko ozdravi vaš odnos s ponosom, lahko povzroči situacije, v katerih boste potrebovali samouveljavitev, vendar se boste težje postavili zase kot sicer. Če imate zaradi nečesa globoko zakoreninjeno jezo, boste imeli priložnost, da vse to izpustite. Potlačene zamere, ki so se v vas nabirale skozi leta, imajo lahko zdaj neverjetno motivacijski učinek. Dovolite tej konstelaciji, da vas nauči, kako predelati jezo na način, ki vam ne škodi in vas ohranja zdrave in močne.

Škorpijon
Strastne energije Marsa vas prizadenejo do kosti, v tem obdobju boste imeli veliko željo po intimnosti, vaša spolna privlačnost bo velika, ta moč bo v vas skoraj eksplodirala. Po drugi strani pa se lahko vaš partner počuti posesivno, retrogradne energije pa vas silijo k razmišljanju o spoštovanju in uveljavljanju čustvenih meja. Če menite, da ne dobite tistega, kar potrebujete, si tega morda želite še bolj. Mars vas zdaj uči, da kljub intenzivnim željam lahko postanete odporni kljub čustvenim in spolnim “plimom” okoli sebe. Zahvalite se retrogradnemu Marsu, da je za vas na novo definiral načine in možnosti reševanja težav v odnosih.

Strelec
Morda boste v tem obdobju težko vzpostavili stik z ljudmi. Vaša antipatija se lahko razvije, ker drugega vidite kot tekmeca. Lahko pridejo na dan globoko zakoreninjeni konflikti. V vašem odnosu vas lahko retrogradno gibanje Marsa prisili, da svojo jezo prenesete na drugo osebo na bolj konstruktiven način, ne poškodujte sebe ali partnerja. Gre za neke vrste notranjo transformacijo. Če pa pustite, da v vas raste strast, boste zelo težko našli nadzor. Naučite se šteti do deset in dihati, preden ukrepate iz jeze. Ne dovolite, da vas jeza obvladuje, če to storite, bo jeza sčasoma vsem pokazala svojo pravo barvo. Ko čustva premagajo vse, je težko zaupati vaši jasni presoji.