Oldal kiválasztása

2 LETNIK SE BORI ZA ŽIVLJENJE, PO POGOLTNEL BATERIJO

Njena mama je svojega otroka popolnoma obupana odpeljala v bolnišnico, čeprav takrat še ni vedela, za kakšne razsežnosti gre. Alejandro je že 16 dni na intenzivni negi.

Dveletnik je trenutno v nevarnosti zaradi grozljive nesreče. Otrokova mati je nenadoma opazila, da njen sin težko diha, zato ga je odpeljala v bolnišnico. Takrat niti ženska ni vedela, kako velik je problem…

Dylan Alejandro, ki živi na severozahodu Mehike, je pogoltnil majhen element, ki ga je začel žgati od znotraj. Zdravniki so takoj ugotovili, kaj je narobe, toda do takrat je njegov požiralnik popolnoma zgorel, raven kisika v krvi pa je močno padla.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Fantka so priključili na ventilator, a je nato eksplodirala baterija in mu opekla eno pljučno krilo. Zaradi nadaljnjih notranjih opeklin in okužbe so ga iz tamkajšnje bolnišnice premestili v večji center, kjer je na oddelku za intenzivno nego že 16 dni.

Alejandrova kri ne more več predelati kisika in kirurgi ga lahko operirajo šele, ko je njegova raven kisika bolj stabilna. Poleg tega družina ni zdravstveno zavarovana, zato so zdaj začeli zbirati donacije, da bi lahko s čim pokrili bolnišnične račune – je poročal Mirror.