Oldal kiválasztása

ŽOGA JE PRI PSG, TAKO JE KONEC ZA NEYMAR

Čez manj kot pet let bi Neymarjeva postava lahko bila polna pri PSG. Valovi se mu razbijajo nad glavo in to zmore sam.

Neymarjev nogomet, najdražji vseh časov za 222 milijonov evrov od leta 2017, so navijači PSG-ja nazadnje bičali in grajali v zadnjih 0-3 proti Monacu. Njegova tržna vrednost je zdaj padla za polovico na 90 milijonov EUR (33 milijard EUR). V 21 sezonah v sezoni je dosegel le 5 golov, vse v francoski ligi. Njegovo stanje v seriji BL se je končalo v običajni seriji – s porazom v osmini finala proti Real Madridu.

Še bolj zaskrbljujoče je to, kar je Daniel Riolo, ki je seznanjen z notranjimi zadevami kluba, svetu trobil o odnosu brazilskega svetovnega zvezdnika.
-Neymar je užaljen, poln prekinitve med njim in klubom in si deli slačilnico – je poročal RMC, ki je dejal, da 116-članska brazilska reprezentanca komaj trenira in včasih pride v „patetično stanje, ki je blizu pijanosti.”

Postavlja se vprašanje: kaj je narobe, zakaj ne izpolnjuje vaših pričakovanj in znanja?

Pri svojih 30 letih je še v polnem teku, a že oborožen z ogromno rutino. Živi zlato življenje zunaj polja. Od leta 2013 so v Evropi knežji plačani, PSG na mesec pokosi dobre 4 milijone evrov. Medtem ima dolgotrajne odnose z vedno več lepimi ženskami, vrača se v Brazilijo, da bi gostila večdnevne maratone za zabave v svoji diskoteki, zgrajeni pod luksuzno vilo njenega kroga prijateljev.

V Parizu pa se ne počuti srečnega, čeprav je leta 2025 podaljšal pogodbo. Glede na dogajanje v zadnjih tednih ga skoraj ne izpolni.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Ofenzivna linija velikih imen bi lahko razpadla: skoraj vsi napadalci poleg Neymarja bodo kmalu zapustili. Kylian Mbappé lahko podpiše za Real Madrid, Lionel Messi se lahko vrne v Barcelono. Od njunih zamenjav tudi Mauro Icardi in Ángel Di María ne bi bila vesela, da ostaneta pri PSG.