Oldal kiválasztása

ZDRAVNIKI SO MATER ODGNALI, ČEŠ DA NI NIČ NAROBE – NJEN OTROK JE ŽIVEL LE EN DAN.

Starši se spopadajo z groznimi bolečinami.

Sin Britanke Nicole Ditchfield je umrl dan po rojstvu zaradi hudih možganskih poškodb, ki jih je po besedah družine povzročilo pomanjkanje kisika. Primer zdaj preiskuje sodišče: rečeno je bilo, da je imela ženska normalno nosečnost, njen prvi porod. Po začetku krčev je dvakrat obiskala porodnišnico, vendar naj bi ji obakrat rekli, da ni nič narobe in naj gre domov.

 

Ko so se bolečine okrepile in je začela bruhati ter krvaveti, je 13-krat poklicala bolnišnico, vendar ji niso pomagali. Nazadnje je tretjič sama odšla v bolnišnico, kjer so babice komaj slišale otrokov srčni utrip. Malega Luco so rodili z nujnim carskim rezom, vendar je utrpel tako hude poškodbe možganov, da je naslednji dan umrl. Njeni starši so bili uničeni.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Nicole zdaj trdi, da so ji v bolnišnici rekli, naj počaka na naslednji pregled, da to, kar doživlja, nič ne pomeni, naj se poskuša spočiti. Njeno stanje se je nato poslabšalo, vendar je tudi takrat niso jemali resno, saj so menili, da ni začela aktivno rojevati, ker so bili njeni krči redkejši od 4 minut.

Tretjič je Nicole po telefonu prijavila izgubo krvi, zato so jo prosili, naj gre v bolnišnico.

Čutila sem, da sem preveč dramatizirala, medtem ko sem imela veliko bolečin.
– je povedala za The Sun in nato opisala trenutke po carskem rezu.

Bila sem šokirana, kako slabo je bila videti… Pozneje se je izkazalo, da je utrpela poškodbe možganov in da so jo oživljali po 40 minutah.

Vendar zdravniki niso mogli storiti ničesar več in starši so se morali posloviti od svojega otroka. Organi trenutno preiskujejo dogodek, da bi ugotovili, ali je nekdo odgovoren za otrokovo smrt, in če je, kdo in v kolikšni meri.