Oldal kiválasztása

Zato je Tesco prepovedal izdelavo božičnih voščilnic

Izdelava voščilnic na Kitajskem je veriga prepovedala in nesramno je bilo videti, kaj tam izdelujejo voščilnice.

Tesco ustavi proizvodnjo božičnih voščil na Kitajskem. Izkazalo se je, da je kartice proizvajalca pakiral v zaporu v Šanghaju s tujimi zaporniki.

Britanska trgovska veriga svojim dobaviteljem prepoveduje, da se ukvarjajo z delom.

Primer je razkril britanski konservativni časnik The Sunday Times, potem ko je osemletna deklica iz južnega Londona našla ročno napisano sporočilo na božičnem časopisu, kupljenem v lokalni trgovini Tesco.

Avtor sporočila navaja, da so njega in njegove sopornike pridržali v šanghajskem zaporu in jih prisilili, da delajo po svoji volji. Od osebe, ki je našla sporočilo, prosi, naj obvesti organizacije za človekove pravice in se obrne na Petera Humphreya. Dekličin oče je po družbenih omrežjih iskal Petra Humphreya, britanskega novinarja, ki je dve leti preživel v istem zaporu v Šanghaju.

Humphrey, ki ji je poslala božično voščilnico, ki vsebuje sporočilo družine njenega dekleta, je v The Sunday Times zapisala, da je pred tem delala na korporativni goljufiji v Šanghaju, kitajske oblasti pa so jo leta 2013 brez sojenja tožile s svojo kitajsko-ameriško ženo V zaporu je bil 23 mesecev. Humphrey piše v članku na prvi strani britanskega časnika v nedeljo, da ne ve, kdo je pretihotapil sporočilo na božičnem papirju Tesco, vendar ni dvoma, da je bil ujetnik v Šanghaju, ki ga je poznal, preden je bil izpuščen junija 2015.

Fotó: pixabay.com

Tesco je v uradni izjavi v nedeljo dejal, da meni, da so dela, ki so jih opravili zaporniki, „sovražna” in nikoli ne bo dovolila, da se podjetja v dobavni verigi zatečejo k takšnemu delu.

Družba je tudi povedala, da je bila šokirana za to, da je izvedela o tem in takoj prekinila sodelovanje s tovarno, ki je izdelovala božične voščilnice in umaknila voščilnice iz zadevne tovarne.