Oldal kiválasztása

ZAPOR IN BIČANJE, NA SP v KATARJU SE NAVIJAČE LAHKO STRAH

Svetovno prvenstvo v nogometu v Katarju se bo začelo 20. novembra in zagotovo se nam obeta v marsičem nenavadno svetovno prvenstvo. Skrajni zakoni te arabske države resno ogrožajo oboževalke.

Čez manj kot dva meseca se bo začelo 22. svetovno prvenstvo v nogometu, tokrat v Katarju. Navijači, ki obiščejo arabsko državo, morajo biti pripravljeni na številne neobičajne težave za svetovno prvenstvo, kot je pomanjkanje prostora, Katar pričakuje več kot milijon navijačev, vendar ne more zagotoviti toliko namestitvenih možnosti.

Zaradi strogih zakonov bosta pitje alkohola in seks močno omejena, intimno sobivanje je možno le med zakoncema. Vsakemu, ki to krši, grozi zaporna kazen, a strokovnjakinja Amnesty International May Romanos pravi, da bodo imele v primeru posilstva žrtve tudi ženske težave z zakonom. Posiljene ženske so lahko obsojene na najmanj sedem let zapora in bičanje.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Greš na policijsko postajo in namesto da bi bil žrtev, te razglasijo za obtoženca
May Romanos je besnel. Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je poskušala zamižati na zakon in v odgovoru zapisala, da bodo “vse žrtve spolnega nadlegovanja upravičene do najvišje ravni zdravstvene oskrbe v Katarju ne glede na zakonski stan.”