Oldal kiválasztása

ŽALUJE ZA VINOM DIESLOM, POŠILJA SOLZAVO SPOROČILO

Vin Diesel 50. rojstnega dne Paula Walkerja, ki je umrl leta 2013, ni pustil brez besed in mu je na svoji strani na družabnem omrežju poslal ganljivo sporočilo.

Leta 2001 je v kinematografe prišel film Smrtonosna hitrost, s katerim sta Vin Diesel in Paul Walker postala svetovni zvezdi. Skozi desetletja je film prerasel v gigantsko serijo uspešnic, ki zdaj doživlja že 10. del, v središču pa je družina. Leta 2013 pa je oboževalce žalostno prizadela nepredstavljiva tragedija: Paul Walker je pri komaj 40 letih umrl v prometni nesreči.

Vin Diesel in Paul Walker sta bila tesna prijatelja, zato je igralca nenadna tragedija seveda zelo prizadela. Od takrat Diesel redno govori o svojem pokojnem prijatelju in je večkrat dejal, da je eden od njegovih glavnih ciljev, da bi bil nanj ponosen s serijo Dirka smrti – ki naj bi se končala leta 2025 z izvirno zasedbo (saj ima studio s franšizo še nadaljnje načrte).

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Vin Diesel se je spomnil tudi 50. rojstnega dne Paula Walkerja
Paul Walker bi ta teden praznoval 50. rojstni dan, zato je bilo pričakovati, da se ga bo še vedno žalujoči Vin Diesel spomnil z ganljivo objavo:

„Desetletje… Deset dolgih let… In vendar se zdi, kot da smo ti včeraj peli vse najboljše ob tvoji veliki štiridesetletnici!

Svet ni več enak, moj brat… Lahko bi rekli, da človeška rasa trpi. A ko pomislim nate, se nasmehnem in vem, da bo vse v redu.

Izbral sem nekaj slik, s katerimi praznujemo ta sveti dan. Spomini so se vrnili, vsak je bil boljši od prejšnjega… Toda tega posnetka nisem mogel premakniti z mrtve točke. Smešno, moj mali angelček je prišel v mojo pisarno, mi pogledal čez ramo in rekel: «To je tako brezčasna fotografija, očka … Takšna, ki bo ostala generacijam človeštva…»

Seveda se nisem obrnil, haha, otroku ni bilo treba videti očetovih solznih oči. Ko je odhajal, je rekel: «Zato hočem izdelovati avtomobile, zanj.» […]

Zame ta slika predstavlja trenutek, ko sem vedel, da bova za vedno brata. Januarja 2010, večer pred odhodom na Haiti … Tvoja strast in veselje do preproste pomoči ljudem. Rekel si, da pomočniki ne smejo čakati… In da bi rad vse svoje življenje posvetil pomoči ljudem. Pomagati… To je bil tvoj pravi jaz in to si delil z mano, svojim bratom. Haha. Še danes si predstavljam, da če v slovarju poiščeš besedo «pomočnik», je tam tvoja slika. Haha. Čeprav bi rad mislil, da bova na tvoj veliki 50. rojstni dan rezala torto in prepevala vse najboljše, verjetno ne bo tako… Ker bi bil raje na Mauiju, v Maroku ali kjerkoli drugje na tem planetu, kjer bi moral pomagati.

 

Pogrešam te… Rad te imam in še naprej bom cenil tvojo čudovito dušo.

Vse najboljše …”

Glede na povratne informacije se je Vin Dieselova objava ljudi močno dotaknila. Ob branju vrstic lahko resnično začutiš, da strašno pogreša Paula Walkerja in da to ni bilo le navidezno prijateljstvo, ampak da je bil njun odnos tako močan, da sta bila skoraj kot brata – kar je v Hollywoodu zelo redko.