Oldal kiválasztása

ZAČETEK POSTOPKA V ZLOGLASNI POLICIJSKI MUČILNICI

Še ena žrtev se je pritožila zaradi policijske zlorabe.

Gre za tako imenovano „Jamo poguma” (Brave Cave), neoznačeno skladišče v prestolnici Louisiane, Baton Rougeu, kjer je lokalna policija nekatere osumljence podvrgla mučenju podobnim zaslišanjem, ponižujočim pregledom slek in preiskavam telesnih votlin. O primeru je že poročala nekdanja žrtev, zdaj pa je svoj zaskrbljujoči opis dogodkov delila še ena žrtev.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Po navedbah 41-letne Ternell Brown sta z možem potovala z avtomobilom, ko ju je ustavila policija: med pregledom so v vozilu odkrili zdravila na recept, za katera je trdila, da ima zdravniški recept. Policisti so Brownovo kljub temu odpeljali s seboj v skladišče, ki je bilo uporabljeno kot mučilnica: po njenem kasnejšem pričevanju so jo policisti nato podvrgli dolgotrajnemu in ponižujočemu pregledu telesne votline ter jo prisilili, da si je zakrila intimne dele, s čimer so dokazali, da pred njimi ni poskušala ničesar skriti. Po koncu grozljivega postopka, ki je trajal več kot dve uri, so sodniki žensko izpustili, ne da bi jo obtožili kaznivega dejanja. Brownova je vložila tožbo zaradi kršitve njenih državljanskih pravic.

Ternell Brown ni edini, ki je bil deležen takšnih grozodejstev: prejšnji mesec je žrtev z imenom Jeremy Lee poročala, da so ga policisti med pridržanjem v skladišču udarjali in brcali, zaradi česar je bil kasneje hospitaliziran z zlomljenimi kostmi in drugimi poškodbami. Med „zaslišanjem” je eden od policistov med zaslišanjem Leeja večkrat izklopil in utišal njegovo kamero. Po nasilnem zaslišanju in pridržanju je policija Leeja obtožila le upiranja prijetju.

Potem ko je Jeremy Lee vložil tožbo, je županja Baton Rogueja, demokratka Sharon Weston Broome, ukazala zapreti skladišče, za katerega je trdila, da o njegovi uporabi ni vedela. FBI je začel preiskavo v zvezi s to zadevo – je poročal časnik Mirror.