Oldal kiválasztása

Z obvezno kvoto migrantov kriči tudi nemški minister za notranje zadeve

Horst Seehofer želi reformo azilnega sistema na evropski ravni. Načrtuje se, da bi se migranti pregledali na zunanjih mejah EU in v primeru pozitivne ocene dodelili obvezno kvoto v vsaki državi članici.

Kljub vsem predpisom doslej, največje število ilegalnih priseljencev še naprej priteka v Nemčijo. Zato ni naključje, da nemški notranji minister načrtuje nadaljnjo zaostritev. Po poročanju prestižnega nemškega časnika Welt am Sonntag želi vodja ministrstva Horst Sehhofer uvesti reforme na evropski ravni.

Največja težava pa je, da nemški politik ne želi ustaviti migracij, ampak upravljati migracije.

Notranji minister misli, da bi morali migranti, ki potujejo v Evropsko unijo, opraviti predhodni pregled na zunanjih mejah Unije. Tu so že lahko odstranili migrante, ki nimajo možnosti, da bi dobili azil. Priseljenci, ki ne opravijo teh pregledov ali nelegalno potujejo v drugo državo članico EU, preden so bili presojeni, lahko zavrnejo prošnjo za azil in jo vrnejo v svojo državo, ne da bi navedli razlog. Po besedah Seehoferja pa bi novi sistem deloval le, če bi se oblasti lahko odločile za vsak primer posebej v razmeroma kratkem času in postopek ni trajal mesece.

Fotó: pixabay.com

Obvezna kvota začne veljati

Čeprav se je Horst Seehofer že prej dogovoril z madžarskim premierjem Viktorjem Orbánom, je kot bavarski premier še vedno govoril o potrebi ustavitve množičnega priseljevanja. Vendar pa je kot nemški minister za notranje zadeve že govoril o potrebi po razdelitvi pozitivne kvote migrantov na zunanjih mejah med državami članicami. Število migrantov, ki jih je treba ponovno naseliti, bi določali ekonomska uspešnost zadevne države članice in njenega prebivalstva.