Oldal kiválasztása

VODJA BRITANSKE TAJNE SLUŽBE PRAVI, DA SE PO PRAVICAH LMBTQ LOČIMO OD PUTINA

Vodilni član MI6 je svoja nenavadna opažanja objavil na družabnih omrežjih.

Richard Moore, vodja britanske tajne obveščevalne službe (MI6), je v zvezi z ukrajinsko-rusko vojno na svojem Twitter profilu zapisal, da so pravice LGBTQ najpomembnejše izmed vseh težko priborjenih splošnih svoboščin, saj nas v največji meri ločijo od ruskega predsednika Vladimirja Putina. Moore v svoji objavi ni navedel, na koga natančno se nanaša osebni zaimek “mi”, najbrž je mislil na Združeno kraljestvo, anglosaksonski svet ali širši Zahod.

Zaradi tragedije in opustošenja v Ukrajini ne smemo pozabiti na vrednote in težko pridobljene svoboščine, po katerih se razlikujemo od Putina. Med temi so najpomembnejše pravice LGBT+. Nadaljujmo s serijo tvitov o #LGBTHM2022
– Moore, ki se je rodil v Libiji in ima irske prednike, je na Twitterju zapisal in v naslednji objavi izrazil hvaležnost skupini LGBTQ za mreženje v okviru tajne službe, ki mu je pomagala “najti odlične prijatelje v pisarni”.

Pod Moorovim vodstvom je bil eden od ključnih ciljev MI6 razviti “raznoliko in vključujočo kulturo” v obveščevalni agenciji. V ta namen je tajna služba nedavno začela zaposlovati tuje državljane v okviru programa “raznolikosti”, je pred nekaj tedni poročal britanski novičarski portal The Times.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Lani je Moore tudi obljubil, da bo sredstva MI6 uporabil za tako imenovano zeleno vohunjenje. V praksi to pomeni, da bodo Britanci vohunili za drugimi državami, da bi preverili, ali izpolnjujejo svoje “obljube o podnebnih spremembah”. Moore pravi, da je to potrebno za globalno spopadanje s t. i. “podnebnimi razmerami”, ki so po njegovem mnenju “najpomembnejši mednarodni zunanjepolitični izziv, s katerim se soočata država in planet”.