Oldal kiválasztása
News

Vedno morate teh 12 stvari hraniti v zamrzovalniku, pakirane v vrečke

Zamrzovanje je odlična stvar, saj ne samo, da meso, ki ga kupite, in zamrzne sadje, veste toliko več. Pokazali vam bomo, kaj je treba držati v njem, da se nikoli ne zmedete, ko potrebujete hitro večerjo.

Kuhana riža
Včasih kuhanje riža traja najdlje na večerji. Ko pa skuhate večjo porcijo in jo zamrznete, jo morate samo vreči v mikrovalovno pečico in že ste pripravljeni.

Prezrela banana
Ne pozabite, da ga vržete stran, olupite in zamrznete. Odličen bo za smoothije, sladoled ali celo piškote.

Oljna semena
Orehi, lešniki, pistacije ne zamrznejo, če jih zamrznemo. Večje pakete je veliko ceneje kupiti.

Ostanki v zelenjavi
Če imate polovico čebule, nekaj rezin pese ali katero koli drugo surovo zelenjavo, jih dajte v zaklepno vrečko in jih zamrznite. Vedno lahko skuhate malo zelenjavne juhe za rižoto, parjeno zelenjavo in seveda za juhe.

Testenina za kekse
Ko boste naslednjič naredili nekaj domačih piškotov, zmešajte v dvojni del testa, ga razrežite in zamrznite. Naslednjič morate peči!

Gotovo pripravljene posamezne jedi
Če imate nekaj časa, naredite nekaj sestavin za en obrok. Ko imate malo časa, ga preprosto pokrijete v rimsko posodo, damo v pečico in večerja je pripravljena.

Maslo
Ste vedeli, da je zamrznjeno maslo najboljši prijatelj slaščičarjev? Za mnoge testenine je preprosto veliko boljše od mehkega masla. Tako boste vedno imeli nekaj zamrznjene potrebe in lahko veliko pomaga, tudi če vam bo v navadnem hladilniku zmanjkalo masla.

Sestavine za vaš najljubši smoothie
Iz narezanega sadja lahko naredite tudi razsuti stres. Morate ga samo namočiti v mešalniku in po želji dodati malo mleka ali jogurta.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Zelene začimbe
Večina nas kupi kup zelenih začimb, za recepte pa jih uporabimo le nekaj, na ostalo pa pozabimo. Da se to ne bi zgodilo, zelene začimbe narežite na majhne koščke in jih dajte v majhne vrečke v zamrzovalnik.

Dvojno serviranje obrokov
Če izdelujete lazanje, enolončnico, mesni štrucelj in podobno, preprosto naredite dvakrat večjo količino in presežno zamrznite.

Za zajtrk
Naredite vroče sendviče, palačinke in vaflje. Vse, kar ima zajtrk, lahko odide v zamrzovalnik.

Kruh
Ste vedeli, da lahko kruh tudi zamrznete? Če ga zamrznete na rezine in porcije, lahko takoj pojdite na opekač.