Oldal kiválasztása

V ŽELODCU MOŠKEGA NAŠLI BRENČEČO MUHO – NA RUTINSKEM PREGLEDU

Žuželka je v človeka zašla na neverjeten način.

V črevesju moškega, ki je šel na rutinsko kolonoskopijo, so našli popolnoma nedotaknjeno muho.

Žuželka je prišla iz prebavnega trakta 63-letnega Američana, ko so zdravniki dosegli zgornji del debelega črevesa. Bolnik je bil letos na tekočem pregledu, v okviru katerega so mu v črevesje vstavili posebno kamero, ki jo uporabljajo v tem času. Med posegom, imenovanim kolonoskopija, zdravniki sprva niso doživeli nič nenavadnega.

Potem pa se je kar naenkrat pojavila veselo brneča muha, ki je dan pred pregledom verjetno prišla v moško telo s kakšno solato ali drugo okuženo hrano.

Po tem, kar se je zgodilo, so podrobno zaslišali bolnika, ki je bil nad situacijo zmeden. Da ne omenjam, da je zdravnikom povedal, da prejšnji dan ni jedel ničesar in je pil samo tekočino. In dan pred tem je jedel pico in solato, a ni opazil nič nenavadnega ne pri hrani ne pri hrani.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Čeprav je primer izjemno redek, je popolnoma medicinsko izvedljiv. Včasih se zgodi, da muhe odložijo jajčeca v sadje ali zelenjavo, ki preživijo celo želodčno kislino in se izležejo pri ljudeh – je poudaril Daily Mail.

O nenavadnem incidentu so zdravniki pisali v American Journal of Gastroenterology. V članku tudi podrobno pišejo, da medtem ko nekateri ljudje niso povzročili nobenih simptomov, imajo drugi bolečine v trebuhu, bruhanje in drisko zaradi žuželke, ki živi v njih.