Oldal kiválasztása

V Avstriji so bili sprejeti strogi ukrepi proti koronavirusu

Avstrija preide v varno stanje zaradi koronavirusa. V praksi bodo delovale samo osnovne storitve, državljani bodo prosili za timsko delo in sodelovanje.

Da bi upočasnil širjenje koronavirusa, mora Avstrija preiti na zmanjšan način – je dejal kancler Sebastian Kurz.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

„Zdaj je pomembno, da vsi ostanejo skupaj. Avstrija mora delovati kot ekipa. Vsi morajo igrati svojo vlogo, pogosto zunaj svojih sredstev” – je dejal politik Ljudske stranke.

Strogost ni naključje: v sosednji državi je bilo okuženih 432 ljudi, opravljenih je bilo 6600 testov in do zdaj je zaradi epidemije umrl 69-letni moški, vendar se je število okuženih ljudi v zadnjih dneh povečalo za 40 odstotkov.

Uvedeni ukrepi:

Od ponedeljka so vse restavracije, bari in kavarne odprte do 15. ure. Trgovine z živili, pošta, lekarne, banke, trgovine s hišnimi hišami so odprte, vse druge trgovine so zaprte. Osnovna oskrba bo zagotovljena vsem. Kurirske službe za dostavo na dom lahko nadaljujejo z aktivnostmi.
Vse delodajalce pozivamo, naj preidejo na delo na daljavo, domače delo, kjer je to mogoče.
V ponedeljek bodo ustavili lete med Španijo, Švico, Francijo in Avstrijo.
Med Avstrijo in Švico se uvaja nadzor cestne meje.
Paznau in Sveti Anton am Arlberg na Tirolskem so v karanteni. Ta območja so popolnoma izolirana. Ljudje, ki živijo tukaj, bodo prejeli vse ugodnosti in se lahko vrnejo v normalno življenje v 14 dneh. Tujci lahko zapustijo območje, vendar poberejo svoje podatke in morajo v karanteno v svoji državi.
Uvaja se prepoved obiskovanja bolnišnic. Sorodniki lahko gredo samo k bolnim otrokom in umirajočim.
Vse pozivamo, naj se izognejo neposrednemu stiku z ljudmi, starejšimi od 70 let, ali s tistimi s hudo kardiopulmonalno in srčno-žilno boleznijo, diabetesom in rakom, da zaščitijo ranljive skupine.
Predhodno je bilo naročeno, da se srednje šole (dijaki, starejši od 14 let) v ponedeljek zaprejo, nižje šole (dijaki do 14 let) pa v sredo zaprejo.