Oldal kiválasztása
News

“UMRJEL BOM, ZABODEL ME JE OČE” - MOŠKI S KUHINJSKIM NOŽEM NAPADEL SINA

Zdravil ni vzel, zato je moški z brutalno okrutnostjo napadel lastnega otroka. Policija ga je aretirala, a v zapor zagotovo ne bo šel.

Policisti so morali po prijavi iz soseske na kraj grozljivega družinskega spora. Pred tem je Andrew Heaton opozoril sina, naj ga ne obišče, potem ko sta se prepirala. Vendar se je Michael odločil, da bo vseeno obiskal očeta.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Na prizorišču je policistom zmrznila kri že v prvi minuti, ko je oče prišel iz svojega doma in jih pozdravil z besedami: “Pravkar sem zabodel sina.”

50 letni Andrew Heaton iz Burnleyja je poskušal ubiti svojega odraslega sina tako, da ga je v prsi zabodel s 30 cm dolgim kuhinjskim nožem. Michael je poklical svojo bivšo partnerico Leanne in jo rotil, naj čim prej pride v hišo, da se bo lahko poslovil od nje.

“Ko sem prišel, mi je Michael rekel: ‘Umrl bom, oče me je zabodel. Ne morem verjeti, da mi je to naredil oče.’, kmalu zatem pa je vprašal ‘Ali bom umrl?’« je razkrila Leanne, ki je Michealu zavpila, da mora ostati živ, nato pa stiskala rano do prihoda rešilca.

Zdravniki so Michaela takoj operirali, tako da mu je napad uspelo preživeti. Heaton je bil aretiran in med zaslišanjem je policiji rekel: “Moral je umreti, hotel sem, da umre.”

Po mnenju specialista moški trpi za paranoidno shizofrenijo. Razume se, da v noči napada ni jemal zdravil, kar je vplivalo na njegovo duševno stanje. Njegov sin Michael ni poročal, kaj se je zgodilo, in mu je celo poslal pismo podpore, je izvedel Lanchesert Times.

Na sojenju je sodnik Heatona spoznal za krivega poskusa umora, vendar ga je namestil v zaprti oddelek v bolnišnici za duševno bolne. Tudi če se mu je stanje izboljšalo, ga lahko izpustijo le s strogimi omejitvami.