Oldal kiválasztása

Ubil je otroke in se nato ubil z bolna svetovna zvezda

Strašna tragedija se je zgodila v Južni Karolini, kjer je nekdanji ameriški nogometaš Phillip Adams končal s petimi ljudmi, vključno z otroki.

V sredo zvečer je ubil pet ljudi, sledil pa mu je Phillip Adams, nekdanji branilec ekipe San Francisco 49ers iz NFL. Grozljiv pokol se je zgodil v Južni Karolini.

Po poročanju ESPN je Adams diplomiral pri 70-letnem zdravniku dr. Robertu Lesslieju, njegovi ženi, 69-letni Barbari in dveh vnukih, devetletni Adah Lesslie in petletnem Noah Lesslie. Pred domom ostarelega para so mrtvega našli tudi 38-letnega moškega, James Lewis je delal zanje. Adams je ustrelil tudi šestega moškega, 38-letni Robert Shook se zdravi v bolnišnici, njegovo stanje je kritično. Po poročilu je Adams sprožil približno 20 strelov.

Po prijavi je policija odšla do hiše Adamsovih staršev. Starša sta zapustila hišo, vendar se nekdanji zvezdnik lige NFL kljub večkratnim klicem ni pojavil. 32 letni Adams je končal pri sebi v hiši.

Še ni javno objavljeno, kakšen bi bil motiv nekdanjega branilca. Dr. Lesslie je živel blizu Adamsa in zdravnik je zdravil ameriškega nogometaša. Preiskava je v teku.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Adams je igral v šestih moštvih NFL, v ligi je igral na 78 tekmah. Imel je več pretresov možganov, po karieri pa se je boril z zapleti. Po streljanju je Adamsov oče dejal, da so športne poškodbe njegovega sina povzročile tragedijo:

“Bil je zelo dober otrok, malo je govoril, nikogar ni motil, a nogomet ga je uničil.”