Oldal kiválasztása

Trump drži svojo besedo, 120-kilometrski zid na mehiški meji

Če bo šlo vse po načrtu, bo do konca leta 2020 čez celotno ameriško-mehiško mejo neprepusten zid.

Ameriška mejna patruljna služba (USBP) poroča, da je mehiško-ameriška meja dolga 120 kilometrov, še 250 kilometrov pa je v gradnji, pravi ameriški predsednik Donald J. Trump -poroča Breitbart.

Po uradni objavi je bil okoli El Pasa, Teksasa in San Diega v Kaliforniji predan nov 120-kilometrski obrambni sistem, sestavljen iz 9 metrov visokega zidu, tisoč nadzornih kamer in termalnih kamer, bodeče žice ter cestnega omrežja za mejne straže.

Joshua C. Devack, starejši na kalifornijski zaščiti meje na srednji meji, je dejal, da “trgovina cveti in lokalna podjetja delajo bolje, odkar je bila zgrajena nova obmejna stena na tem območju. Mejni odseki, razvrščeni kot doslej nevarni, se lahko štejejo za varne. Poleg tega se je znatno zmanjšalo število kaznivih dejanj, zaradi česar so naselja ob meji veliko varnejša za vse, ki tam živijo in delajo. ”

Fotó: pixabay.com

Če bo šlo vse po načrtu, bi lahko do konca leta 2020 na delih ameriške mehiške meje zgradili nov sistem upravljanja meja, kjer za ilegalne migrante ni fizične ovire. Pri tem bo Donald Trump sprejel svojo najbolj zahtevno predsedniško volitev leta 2016, da bo obdržal celo mehiško mejo.