Oldal kiválasztása
News

TRAGEDIJA NA PSIHIATRIJI: ZARADI PRAZNIČNEGA KOSILA TRIJE PACIENTI IZGUBILI ŽIVLJENJE

Pacienti v bolnišnici so zboleli po kosilu, ki ga je podaril samostan.

Trije bolniki psihiatrične bolnišnice v Murgeniju v okrožju Vaslui so umrli v sredo, potem ko so zaužili praznično kosilo, ki so ga poslali iz samostana.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Praznično kosilo je v bolnišnico prispelo iz samostana v Floreștiju, po zaužitju katerega je več bolnikom postalo slabo in so bruhali. V nekaj urah so reševalce poklicali štirikrat: prvič pri 45-letniku, ki so ga že našli v zastoju srca in dihanja, oživljanje ni bilo uspešno. Drugi primer je bil 68-letni moški, ki so ga v resnem stanju odpeljali v bolnišnico. Zatem se je srce ustavilo 50-letnici in 54-letniku, oživljanje tudi pri njima ni bilo uspešno. Kasneje so v bolnišnico Bârlad prepeljali še dvajset bolnikov s simptomi zastrupitve s hrano.

Po poročanju medijev je bolnišnica, tako kot vsako leto, tudi letos prejela podarjeno kosilo, ki so ga pripravili v samostanu: postregli so pangasiusovo ribjo enolončnico, zelenjavni pilav, ocvrt pangasius in sladkobo kolivo iz kuhane pšenice. Dogajanje trenutno poteka, zdravstveni direktorat usklajuje, ministrstvo za zdravje pa je ustanovilo krizno skupino – je sporočil Maszol.