Oldal kiválasztása

Torej ste lahko v super formi nad 40 let

Zdaj vam bomo natančno povedali, kaj jesti, da ostanete fit in vitek, tako kot ste to počeli v svojih svetlobnih letih. Ko se podate disciplinirano, je pomembno, da se dobro počutite na svoji koži. Ne pozabite: zdaj ste lepi!

Težava se začne, ko ne mislite, da bo čez 40 postopoma upočasnilo vaš metabolizem. Na dan porabite 300 kalorij manj kot v dvajsetih. Menopavza, starost sprememb, je povezana tudi z znižanjem ravni estrogena, kar povzroča občutljivost na inzulin. Če želite ostati tako lepi, kot ste bili pred nekaj leti, morate spremeniti svoje prehranjevalne navade.

Jejte manj
Za ženske v zgodnjih dvajsetih letih je priporočljivo, da zaužijejo 2000 kalorij s 4-500 kalorijami.

Ciljajte na izgubo teže za pol tedna
V skušnjavi je, da bi naenkrat shujšali, če bi v enem tednu padli za eno velikost. Namesto tega izberite stalno, zelo počasno hujšanje. V tem času lahko razvijete zdrave navade in način življenja, ki vam bodo preprečevali pridobivanje teže.

Manjkajoči obroki niso dobri
Če preskočite obrok, se bo vaš metabolizem razburil. Predlagamo, da vaše telo shranjuje kalorije, namesto da bi jih kurjalo. Če ste lačni, vam bo krvni sladkor padel, zaradi česar boste hrepeneli po prvem sladkem obroku.

KAJ IN KOLIKO TI JE NA KROŽNIKU?
Zelenjava ali sadje
Napolnite svoj krožnik. Visoka vsebnost vode in vlaknin vas nasiči, medtem ko porabite le nekaj kalorij.

Pusto beljakovin
Lahko piščanec, ribe, jajca, grški jogurt – glavna stvar je, da količina ne sme presegati velikosti dlani.

Zapleteni ogljikovi hidrati

Polnozrnata žita, stročnice, sveže sadje, škrobnata zelenjava (na primer sladki krompir) služijo vašemu zdravju. Vzemite ga tudi zmerno: ena porcija naj bo velikost vaše stisnjene pesti.

Zdrave maščobe
Te seštevajo zelo enostavno. Pri dieti spremljajte, koliko zaužijete. Priporočeni odmerek ne sme presegati 7 do 10 gramov na obrok. To je enako eni in pol čajni žlički olivnega olja, ¼ avokada ali 2 žlici oljnic.

Jejte manj kalorij, večkrat
Debeli ljudje postopoma razvijajo znak sladkorne bolezni tipa 2, odpornost na inzulin. To je motnja metabolizma ogljikovih hidratov, zaradi katere ste lačni. V tistih časih se spakirate v veliko nenadno hitro morilno hrano. Preprečevanje zaužitja napadov: Dnevne obroke porazdelite v majhnih, več odmerkih. Zaužijte dva vmesna obroka s tremi srednje velikimi obroki. Majhno sadje ali majhna porcija solate bo premostila obroke obrokov.

Gricka, poslastica, gurmanske jedi?
Ne obupajte nad sabo, ne bo delovalo … Po drugi strani je to pomembno na vaši novi poti

Bodite izbirčni kot kraljeva dama!

Preden zagrabite žetone, pomislite: »Ali to zdaj resnično potrebujem?« Če je tako, jejte manj. Zelo počasi, uživajoč v vseh očeh. Včasih je dovoljena rezina piškotka ali čokolada.

Naj vas ne zavede več kot 2-3 krat na teden. Upoštevajte, da je kozarec vina nos, ima toliko kalorij. Bodite iskreni do sebe: izberite slastnost, ki jo lahko uživate v zmernih količinah.

Fotó: pixabay.com

NO DELAJ, VEČ VEŽBAJ
Nad 40 je nemogoče vzdrževati svojo težo samo s prehrano. Hujšajte! Pol ure vsakodnevne vadbe je dobro za začetek. Ne pozabite na priporočenih deset tisoč korakov. Avto pustite doma, sprehodite se po nekaj postankih, sprehodite psa, zjutraj tecite.

4-5 tedensko močne kardio ali bolj učinkovite intervalne vadbe so tako krepitev mišic kot tudi kurjenje maščob.

TUDI ZDAJ SI LEPA! LJUBITE SE

Oblecite se v lepa, kakovostna oblačila
Če se pogled v ogledalo zlomi, se boste sčasoma prikradli v hladilnik. Kupite manj, a kakovostna oblačila.

Samo kupite nekaj, kar je trenutno kot nalašč za vas.

Ko se počutite lepo, je lažje ostati na poti do zdravja.