Oldal kiválasztása

To so najboljši načini za premagovanje tesnobe!

Skoraj vsi dobijo ta občutek včasih.

Ni ljudi, ki se vsaj nekajkrat v življenju niso srečali z občutki tesnobe. Tesnost v prsih, palpitacije, potenje dlani, občutek negotovosti, omotica, povešene misli, tinitus – simptomi so značilni, vendar lahko prevzamejo več oblik. V dobrih primerih govorimo o primerih, ko je to grozno stanje lahko povezano z določenim osnovnim vzrokom. Za druge je pogosta težava in sindrom, ki ga je treba vztrajno reševati.

V katerokoli skupino spadate, je vsekakor smiselno uporabiti trike, ki jih bomo pokazali zdaj, saj boste imeli veliko boljšo kakovost življenja, bolj uravnoteženo in duhovno zdravo telo.

Šport
Ne glede na to, ali sta denar ali čas težava pri rednem športu, imamo dobro novico: zelo, zelo koristno si je vzeti 15 minut na dan doma za vadbo. Naj bodo doma počeni in telovadba, tek na prostem, joga ali ping-pong, vadbe so popoln recept za zatiranje tesnobe. Moti vas, sprošča endorfin, daje vam samozavest, dokazano je bil učinkovit.

Sončna svetloba
Vsak dan preživite vsaj pol ure na prostem. Nekaj postankov se odpravite peš, pojdite na sprehod, vadite na prostem: uravnava ritem spanja in budnosti, ima zdravilni učinek na fizični in psihični občutek, zmanjšuje vnetja in ima celo vlogo pri uravnavanju spolnih hormonov. Brez težav, brez svetlega sonca: naravna svetloba je ključna, tudi v mračnem vremenu!

Pogovor
Velikokrat lahko pomaga ublažiti tesnobo, če se z nekom lahko pogovorite o njihovih strahovih ali celo o dejstvu, da jih zaradi nečesa neznansko skrbi. Pomembno je, da pogovor ne postane samopomiljen, postane nekakšna mantra, temveč vodi k rešitvi. Če je tesnoba že sestavni del vaše dnevne rutine, ni škoda poiskati pomoč strokovnjaka. Preverimo tudi grelnik, da vidimo, ali je vse v redu, kajne? Zakaj potem ne bi bili previdni in odgovorni s svojo dušo?

Spanje
Medtem ko je mamljivo zaspati več dni, pogosto naredi več škode kot koristi. Vendar pa premalo spanja otežuje tudi vsakdanje življenje. Najboljše je, da si prizadevate za 8 urni dnevni počitek, po možnosti pred spanjem in vstajanjem. Sistem in okviri vam dajejo občutek varnosti, spanje pa lajša stres.

Odvračanje pozornosti
Če ugotovite, da se vaši možgani že vrtijo okoli teme svojih strahov in tesnob, se prisilite, da se usmeri v drugo smer. Poskrbite za svoj hobi, začnite s prenovo garderobe, nehajte se učiti jezika ali brati 1 uro vsak večer. Ključno je, da se vključite v dejavnost, pri kateri se vaši možgani izklopijo in so programirani tako, da se osredotočijo na nekaj drugega, kot če vodite depresivne kroge.

Zelišča
Zelišča lahko veliko pomagajo tudi pri sprostitvi in sprostitvi. Limonska trava, sivka in valerijana prav tako odlično dosegajo in vzdržujejo v osnovi uravnoteženo stanje. Dobra odločitev je, da jih poskusite v obliki čaja in eteričnih olj.

Fotó: pixabay.com

Zavest
Ko vas ujame paničen občutek, se ne pozabite osredotočiti na to, da se, čeprav je zastrašujoče, ne bo zgodilo nič! Nimate se česa sramovati in se vam ni treba bati: ko boste prišli, bo tesnoba izginila in tako kot ste preživeli že prej. Večkrat ponovite misel: „Kar zdaj čutim, je tesnoba. Sem zdrava, vse je v redu, simptomi so le začasni. Vse je v redu, stojim ob strani in si aktivno prizadevam, da bo uravnoteženo. “