Oldal kiválasztása

Ti politiki so najbolj izpostavljeni okužbi s koronavirusom

Dnevno poročajo novice, da so vodilni politiki na svetu srečevali ljudi, okužene s koronavirusom. Od Donalda Trumpa, preko Borisa Johnsona do kanadskega premierja je več voditeljev v resni nevarnosti.

Glede na izjavo urada kanadskega premierja so bili strahovi, ki so se pojavili v preteklosti, potrjeni in registrirani pri Sophie Trudeaut kot okužba s koronarnim virusom. Po zadnjih novicah se počuti dobro, a še nekaj časa bo v karanteni. Premier Justin Trudeau je tudi potrdil, da njegova žena nima resnih simptomov. Čeprav je bil test kanadskega premierja do zdaj negativen, je v izolaciji 14 dni.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je prav tako dobil okužbo in se prejšnjo soboto srečal z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Trump je morda že zaskrbljen.

Državna sekretarka Združenega kraljestva Nadine Dorries je prav tako okužena z novo vrsto koronavirusa. Novico je 62-letna političarka objavila sama. Članica vladajoče britanske konservativne stranke Dorries je povedala, da se je izolirala od svoje okolice in si opomore doma v skladu z veljavnimi vladnimi smernicami. Vendar pa je več britanskih časopisov ugotovilo, da se je tik pred njegovo karanteno srečal z britanskim premierjem Borisom Johnsonom.

“Zdravniki so mi rekli, da je bil moj test COVID-19 pozitiven. V redu sem, vendar bom moral naslednjih nekaj dni ostati doma. Delo opravljam od doma, pogum za vse, zbogom” -je zapisala Nicola Zingaretti, generalna sekretarka Demokratske stranke v italijanski vladni koaliciji.