Oldal kiválasztása
News

TAT JE UKRADEL AVTO Z OTROKOM NA ZADNJEM SEDEŽU

Starši so otroka obupano poskušali ustaviti, a brez uspeha.

V Quarrington Hillu blizu Durhama so v sredo okoli sedme ure ukradli avto z dveletno punčko na zadnjem sedežu – poroča Mirror.

Po podatkih policije je družina parkirala avto pred sorodnikovo hišo, da bi odložila nakupe. Medtem je bila na zadnjem sedežu pripeta njuna dveletna hči. Zakonca sta policiji povedala, da se je na ulici nenadoma ustavil temen Nissan X-Trail in da je nekdo skočil v njun avto, katerega motor je bil prižgan. Obupani starši so nemudoma skočili, da bi ustavili tatu, a je odpeljal tako hitro, da niso imeli nobene možnosti.

Proti tatu je bil razpisan redni lov
Policisti so takoj sprožili lov za tatovo in rešili deklico v avtomobilu. Le nekaj ur kasneje, še tisti večer, je oblastem uspelo najti ukradeni avtomobil. Vauxhall Vectra je bila odkrita le nekaj kilometrov stran ob cesti v Sherburn Becku v Ludworthu z deklico v njej. K sreči je z otrokom vse v redu, šokantnemu dogodku se je izognila nepoškodovana, njeni starši pa so prestrašeno punčko lahko objeli še isti dan.

Po policijskem poročilu je bila v avtu tudi družinska mačka, za katero se ni izgubila sled.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Detektiv inšpektor Malcolm Bell je rekel:

Incident je bil izjemno uničujoč za družino, ki se je bala za otrokovo življenje.

Policisti prosijo občane za pomoč pri izsleditvi storilca. Prosijo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije ali posnetke nadzornih kamer, da jih pokličejo.

Primer ni edinstven. Kot je Ripost že poročal, je pred enim letom na Madžarskem moški iz Farkaslyuka ukradel avtomobil, v katerem je bil na zadnjem sedežu petletni otrok. Policisti so storilca prijeli v treh urah.