Oldal kiválasztása

Tako ljubite svojega psa!

10 stvari, s katerimi boste pokazali štirinožnega ljubljenčka, ki je pomemben za vas.

Brezmejno in nepremagljivo ljubezen do psov si mora odgovoriti vsak lastnik. Kako to počnemo, ni pomembno. V redu je, da ljubimo našega kosmatega prijatelja, vendar je potrebno malo več kot to, da smo odgovorni, da smo resnični, pasji in ljubeči lastniki.
Peljite psa na sprehod! Ne glede na to, kako malo časa imate, si vsaj enkrat na dan privoščite sprehod, na katerem lahko pogledate in nadihate. Pustite mu čas za raziskovanje sveta. Primerno je, da se hkrati učite treninga in sprehajanja psov, le redki pa potrebujejo vsakodnevne dražljaje, da dobijo popolno sprehod.

Pripravite ji nekaj slastnega!
Včasih si privoščite in skuhajte nekaj, kar resnično ljubi. Izberite meso, na katero niste občutljivi in vam je zelo všeč! Postrezite z rižem, korenčkom, vendar ne uporabljajte začimb, nepotrebnih zanj in pozabite na čebulo! Cenili boste posebnost.
Prevzemite nadzor!
Ne bodite kmet, ki je ekstremist v reji psov. Ne izpustite svojega ljubljenčka, ampak ga pretirano disciplinirajte. Poslušnost je pomemben del odnosa med psom in človekom, vendar ne sme biti govora o ego lastnika. Poskusite ga uravnotežiti, da boste vedno uživali v skupnem času!

Naj bo vaš vsakdan zanimiv!
Vaši štirinožni prijatelji se držijo ritualov, običajnih stvari in imajo najljubša mesta. Poskusite narediti te kraje še bolj udobne in vabljive. Seveda vam ni treba celotno stanovanje ali hišo spremeniti v pasjo palačo.
Spoznajmo vas!
Sprehod večkrat na dan ni nadomestilo za posebno zabavo stika z drugimi psi. Vaš hišni ljubljenček je jata, zato se običajno rad srečuje, spoznava svoje spremljevalce in oblikuje vez. Veliko je tekačev psov, pri katerih se slabe kosti lahko razveselijo. Pred prijateljem se vedno prepričajte, da je drugi pes prijazen.

Razumejte značilnosti in potrebe vaše pasme!
Pred nakupom spoznajte te zelo trendovske čistokrvne pse, preberite jih o njih, da ne boste razočarani. Prepričajte se, da kupujete od dobrega vzreditelja, ne od vzreditelja in da se zavedate potreb pasme. Kakšno vadbo potrebujete, koliko morate skrbeti za nego las, koliko vadbe potrebujete itd.
Režite kremplje s pravo frekvenco!
Pasji kremplji morajo biti razumno kratki, saj naši psi ponavadi križarijo ravno in se ne nosijo dobro. Tako je v ustreznih intervalih potrebno rezanje krempljev. Zelo neprijetno je imeti prekomerne kremplje, dolgoročno pa lahko tudi neobubljeni kremplji povzročijo bolečino in deformacijo okončine.
Ohranite čiste zobe! Preprečite izgubo zob z nepotrebnimi dodatnimi stroški in trpljenjem! Nič bolj neprijetnega ni, ko moraš cel dan smrdeti smrdljiva usta svojega ljubljenčka. Verjeli ali ne, navaditi svojega psa je zelo enostavno vzdrževati čiste zobe! Ščetkajte zobe 2-3 krat na teden in preprečite vinski kamen!

Fotó: pixabay.com

Ljubi, igraj se z njo, naj se te dotakne!
Resnično ljubijo, ljubijo svojega gospodarja! Vaš glas, vonj, poteze, vse! Počutijo se, ko so srečni ali stresni. Če jim dovolite, da pridejo k vam, jim zagotovite varnost, ko začutijo vašo srečo. Zelo radi se igrajo s tabo, dali bi ti vse za malo božanje!
Naredite ji prijeten piškotek! Prepričajte se, da imate v stanovanju varno mesto, ki ga bo zaradi varnosti prevzelo samo vaše. Ta kraj je zaščitena točka, ki hrani samo svoje »zaklade«, kjer odlaga svoje igrače. Popolnite jo z blazinami, preprogami, odejami, lahko pa je to ločen kavč, kar je pomembno, ne uporabljajte drugih.